
Neoplantina Piteca pašteta na afričkom tržištu
Posle proboja na rusko i azijsko, srpske kompanije su prepoznale i potencijal afričkog tržišta, pa se Piteca pašteta, proizvod iz Srbije prilagođen...
pročitaj jošNeoplanta je prva i jedina mesna industrija u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPPC), a koju dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine pri Ministarstvu zaštite životne sredine.
Ova izuzetno značajna dozvola koja predstavlja najviši evropski standard u oblasti zaštite životne sredine je još jedna potvrda da je održivo poslovanje strateško opredeljenje Neoplante i da kompanija sve više investira u očuvanje prirode.
IPPC dozvola podrazumeva da kompanija racionalno upravlja svojim resursima i poštuje najviše standarde očuvanja prirodnih dobara, reciklaže otpada i smanjenja štetnih emisija. Kako bi dobila dozvolu, kompanija Neoplanta radila je posvećeno na ispunjenju visokih kriterijuma Ministarstva zaštite životne sredine u oblasti zaštite prirode, ali i raspoloživa sredstva stavila u službu „zelenih projekata“.
„Ponosni smo što smo se popeli još jedan stepenik više i ubrzali naš put ka ekološki svesnoj kompaniji. Dobijanje IPPC dozvole dokaz je da je proizvodnja u kompaniji Neoplanta usklađena sa najvišim evropskim standardima, i to je snažna poruka poverenja, pre svega našim vernim potrošačima, ali i poslovnim partnerima“, rekao je direktor Neoplante, Aco Tomašević i dodao: „Želimo da budemo primer i inspiracija drugim kompanijama da svoje poslovanje usmere ka očuvanju životne sredine“.
Neoplanta je u proteklom periodu uložila 2,5 miliona evra u savremeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje sprečava uništavanje biodiverziteta u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, kao i u smanjenje emisije CO2.
Neoplanta je jedna od članica Nelt Grupe, koja posluje kroz 18 kompanija na 12 tržišta Evrope i Afrike, sa više od 4500 zaposlenih.
U svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i st...
pročitaj jošKada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj jošIzvorna Cezar salata je zamišljena kao finger food tako što bi se celi listovi zelene salate rolali i umakali u dresing, a zatim jeli. To je bar bi...
pročitaj još