
Chef Dušan Todić predstavlja Chef’s Table by Lilo
Chef Dušan Todić je jedan od onih ljudi koji ne vole ušuškanost niti da žive i rade u zoni komfora. Vođen izazovom, napravio je korak dalje u karij...
pročitaj jošNajveća evropska grupacija za proizvodnju zamrznute hrane, britanska korporacija Nomad Foods najavila je nedavno da će u saradnji sa američkom kompanijom Blu Nalu razvijati proizvodnju plodova mora koji će se uzgajaju iz ćelija u laboratorijama.
Kompanija Nomad Foods najavljuje da je njihov cilj komercijalizacija laboratorijski uzgojenih morskih plodova kako bi se zadovoljila rastuća potražnja, ali i brojni zahtevi da se očuva dugoročna održivost prirodnih staništa ribe, prenosi Rojters.
Nomad Foods i Blu Nalu će sarađivati na istraživanju tržišta i uvidima u navike potrošača i nastojaće da procene šta je potrebno za dobijanje odobrenja od nadležnih regulatornih tela za svoje proizvode, ali će i istražiti nove poslovne i proizvodne mogućnosti za evropsko tržište.
Evropa je najveći uvoznik morskih plodova u svetu, navodi se u izveštaju Evropske unije o „plavoj ekonomiji“.
Kada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj jošU svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i st...
pročitaj jošIzvorna Cezar salata je zamišljena kao finger food tako što bi se celi listovi zelene salate rolali i umakali u dresing, a zatim jeli. To je bar bi...
pročitaj još