
Novi gastro festival i takmičenje Challenge Rekonstrukcija
Najbolji kuvari iz Srbije i regiona po drugi put se takmiče u rekonstrukciji i modernizaciji tradicionalnih jela. Posle takmičenja za najbolju mode...
pročitaj jošStara fabrika duvana u Rovinju od 5. do 8. maja postaće centar svetske gastro scene, a na pozornicama će se naći neka od najvećih imena iz sveta kulinarstva i gastronomije, dok će propratni sadržaji zadovoljiti i one najzahtevnije.
Rasmus Munk, veliki šef iz danskog Alhemičara predstaviće svoj holistički pristup kuvanju u „Drami u pet činova“. Ana Roš, najbolja svetska šefica 2017. godine, provešće nas kroz ideologiju lokalnog, a zajedno sa Mašom Salopek, Anom Omazić i Teom Mamut će učestvovati u panelu „Ženama (ni)je mesto u kuhinji“.
Na panelu „Make it or break it“ učestvovaće Manuela Fizore Barker, poznata PR menadžerka brojnih šefova, Kaja Sajović, gastro novinarka, Andraš Jokuti, gastro pisac i bloger, te Maksut Askar, poznati turski šef i TV zvezda.
TasteAtlas svetski je online atlas lokalnih namirnica, tradicionalnih jela i autentičnih restorana, sa više od 10.000 jela, pića i sastojaka. To je jedan od najambicioznijih projekata koje je Matija Babić pokrenuo, a zašto za sada ambiciju ne prate i rezultati, pa se projekat razvija sporo i kako sam kaže „prži novac“ ispričaće Mati Jankoviću.
O avangardnom, ambicioznom i revolucionarnom u svojoj kuhinji, govoriće naizgled ekscentrični panker s irokezom, a zapravo virtuoz u kreiranju senzacionalnih jela i najbolji chef sveta 2021. godine, Dabiz Munjoz. Program festivala zasigurno će obeležiti i razgovor sa još jednim virtuozom, Masimom Boturom, čija jela istražuju duboke korene italijanske kuhinje.
Više o govornicima i programu potražite na www.weekendfoodfestival.hr
Beppino Occelli mlekara je nastala 1976. godine sa ciljem da uspostavi plodonosnu vezu čoveka i prirode, između sireva Beppino Occeli, regije Langh...
pročitaj još