Korpa Deli Marketi, mesta u kojima stanuje hedonizam
Pored već dobro poznatih lokacija prestižnog lanca Korpa Deli Marketi, na adresi Bulevar vojvode Bojovića 14 u Beogradu i Veselina Masleše 2 u Novo...
pročitaj jošStarlino Maraschino trešnje postale su nezaobilazni, luksuzni dodatak koktelima, sladoledima i najfinijim poslasticama
Kada su uvođenjem prohibicije u Americi i tada već popularan dodatak svakom dobrom koktelu, trešnjice, stavljene van zakona, malo ko je verovao da će taj slasni delikates preživeti. No, sa promenom tehnologije proizvodnje i zamenom alkohola šećernim sirupom, trešnjice su nastavile svoj život kao nezaobilazni, luksuzni dodatak koktelima, sladoledima i najfinijim poslasticama.
Svakako najčuvenije su one koje zriju oko Jadranskog mora, nadaleko čuvene kiselkaste Marasca trešnje sorte nastale ukrštanjem trešanja Roial Ann, Rainier ili Gold Varieties. Od njih, na tradicionalan način,
Četvrta generacija porodičnog preduzeća iz San Đenara, mesta nadomak Napulja, sa ljubavlju i puno zanatskog umeća proizvodi Starlino Maraschino trešnjice. Starlino Maraschino trešnje sazrevaju 15 dana u svom prirodnom soku Maraskino, a zatim odmaraju dodatnih sedam dana da bi dostigle savršenstvo. Rezultat ove zanatske metode proizvodnje je potpuno prirodna, luksuzna trešnja koja je divno slatka i kiselkasta.
Baš te, njihove Starlino Maraschino trešnje su 2018. godine ponele “Priznanje vrhunskog kvaliteta” koje dodeljuju priznati kuvari, potvrdivši time izvanredan kvalitet ovih sočnih i delikatesnih plodova u saftu.
Starlino Maraschino trešnje su lagan, ukusan i luksuzan dodatak mnogim alkoholnim i bezalkoholnim koktelima – teško je i zamisliti savršeni Negroni, Manhattan ili Old Fashioned bez trešnjica koje nisu samo dekorativni element ili ukras već svojim ukusom unapređuju koktel.
Bez košpice, mesnate, kao rubin crvene trešnje proizvode mali „puc“ pri svakom zalogaju, sa izrazitim doživljajem slatke trešnje i pravom eksplozijom ukusa koji će vas obuzeti i naterati da zažmurite od uživanja.
Starlino Maraschino trešnje ništa manje nisu veličanstvene i kao deo luksuznog deserta kada se stave povrh dobrog sladoleda, prave torte od sira (cheese cake) ili finog peciva. Svaku, jednostavnu palačinku bi par naših trešnjica pretvorilo u poslasticu za poželeti. Uostalom, ono što će vam naše Starlino Marachino trešnjice sigurno pružiti je radost života i čulnih uživanja, tako karakterističan za jug Italije, tako proslavljen kroz svima znane dve reči Dolce Vita! Ukoliko i vi poželite da osetite ukus Starlino Maraschino trešanja obavezno posetite www.premiumbar.rs
Starlino Maraschino čokoladni mafini i Starlino Maraschino desert u čaši su dve omiljene brzinske poslastice naše Nataše Stevanović poznatije kao Nale Coolinarija (wwwnalecoolinarija.com)., za koje smo sigurni da će se svideti i vama. Sve što vam je potrebno su preukusne Starlino Maraschino trešnje, slatka pavlaka, sezonsko voće i čokoladni mafini ili brownies.
Potrebne namirnice:
200 g čokolade za kuvanje
200 g putera/margarina
50 g gorkog kakaoa
3 jajeta
190 g smeđeg šećera
100 g prosejanog brašna
prstohvat soli
1 prašak za pecivo
Način pripreme:
Čokoladu izlomiti na manje komade, puter iseći na kockice i zajedno istopiti na umerenoj vatri, uz redovno mešanje. Pred kraj, u istopljene sastojke dodati kakao i dobro promešati. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Posebno umutiti jaja i (svetlosmeđi) šećer, tako da masa postane slična musu tj. gusta i prozračna, sa skoro potpuno razbijenim kristalima šećera. U to dodati brašno i so, pa laganim pokretima spatulom povezati s prethodno dobijenom smesom. Dodati čokoladu, puter i kakao, pa nežno mešati sastojke dok se sve potpuno ne poveže. Na kraju, smesi dodati prašak za pecivo i sjediniti što bolje. U nauljene i kakaom posute aluminijumske modle izručiti dobijenu smesu i izravnati. Par puta (s male visine) ispustiti svaku od modlica na radni deo, kako bi višak vazduha izašao iz smese. Peći u ugrejanoj rerni na 160-170°C oko 25 minuta tj. dok ivice kolača ne potamne i odvoje se od oboda. Kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi. Zatim, čokoladne mafin-braunije bogato ukrasite umućenom i prethodno dobro ohlađenom slatkom pavlakom, Starlino Maraschino trešnjama i pospite malo sirupa. Desertni tanjir ukrasite po želji, koristeći čokoladno-mlečne elemente i sezonsko voće.
Na dno visoke čaše ili druge desertne posude sipajte sloj umućene slatke pavlake. Preko nanesite dve kašike izmrvljenih braunija, kašiku sirupa i 5-6 Starlino Maraschino trešanja. Ponovite postupak još jednom, završavajući sa slojem slatke pavlake. Dobro ohladite poslasticu i pre serviranja ukrasite po želji.
ONE SIP DOO
Adresa: Bulevar Arsenija Čarnojevića 133, 11070 Novi Beograd, Srbija
Telefon: +381 65 279 1666
Web: www.premiumbar.rs
Pored već dobro poznatih lokacija prestižnog lanca Korpa Deli Marketi, na adresi Bulevar vojvode Bojovića 14 u Beogradu i Veselina Masleše 2 u Novo...
pročitaj jošKako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj jošSutlijaš, mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, ne mora da bude pripreman samo na tradicionalan način. Kikkoman recept za čokoladni sutlijaš d...
pročitaj još