
Top 5 ekscentričnih vrsta džina! Od mravljeg, čokoladnog, do džina od tartufa
Industrija craft džinova doživljava pravi bum i raste brže pre nekoliko godina kada je sve počelo. Džin nije komplikovano piće za proizvesti i razl...
pročitaj jošKraljica jeseni je jedna od najisplativijih namirnica koju možete kupiti, jer bundevu doslovce možete iskoristiti celu – uključujući i njene semenke
Krema od muskatne bundeve iznenađujuće osvežava ovaj italijanski klasik. Vizuelno je atraktivniji, a aroma mu je daleko punija.
SASTOJCI:
* 400 g piškota
* 0,5 l crne kafe
* 1 dl likera Amareto ili ruma
* 1 kašičica cimeta
Za krem:
* 400 g pirea od pečene muskatne bundeve
* 250 g maskarpone sira
* 200 ml slatke pavlake
* 1 kašičica kardamoma
* 2 žumanceta
* 2 kašike šećera
* 2 vanilin-šećera ili jedna mahuna vanile
Za posipanje:
* Amareto keks ili gorki kakao
PRIPREMA:
KORAK 1
Skuvajte kafu koju najviše volite da koristite u klasičnom tiramisuu. Kad se ohladi, izlijte je u širu posudu i dodajte joj kašičicu cimeta, liker Amareto ili rum i promešajte.
KORAK 2 Za kremu 2 žumanceta na pari kratko umutite sa šećerom i vanilin- šećerom. Dodajte kašičicu kardamoma i pire od bundeve, pa sve dobro izmešajte. Potom dodajte maskarpone i mutite dok se smesa ne sjedini. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku, dok ne dobijete kompaktnu smesu. Tako napravljeni šlag ubacite u smesu od jaja i sira, pa nežno sjedinite smese.
KORAK 3
Piškote podelite na dva jednaka dela i slažite tako da svaku piškotu umočite najpre u pripremljenu kafu. Na prvi sloj nanesite polovinu kreme, poređajte drugi deo piškota i završite s drugim slojem kreme. Tiramisu možete slagati i u dekorativne čaše.
KORAK 4
Kolač na kraju pospite gorkim kakaom ili mrvljenim Amareto keksom. Odložite u frižider do posluživanja.
U svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i st...
pročitaj jošKada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj jošIzvorna Cezar salata je zamišljena kao finger food tako što bi se celi listovi zelene salate rolali i umakali u dresing, a zatim jeli. To je bar bi...
pročitaj još