
Pravila su jasna! Za bezalkoholno vino u crkvi nema mesta
Upotreba bezalkoholnog vina i hleba bez glutena nedavno je bila tema o kojoj je morala da razmatra i Anglikanska crkva. Naime, vernici u Engleskoj ...
pročitaj jošBezglutenska ponuda u Beogradu odavno nije izuzetak, ali sada je postavila i visok standard. Sve više restorana prepoznaje potrebe gostiju koji iz zdravstvenih razloga ili ličnih uverenja biraju bezglutenska jela.
Izdvojili smo bezglutenske restorane u Beogradu, kao mesta koja su ozbiljno shvatila ovu potražnju, investirala u kvalitetne alternative i osigurala iskustvo koje zadovoljava i najzahtevnije goste. Ovi bezglutenski restorani nisu samo prilagodljivi, već su u samom vrhu beogradske ponude jela bez glutena.
Bezglutenska pizza? Naravno. I ne samo to.
Ovaj mali porodični posao svakog dana priprema bezbroj bezglutenskih poslastica. Paste, kolači i keksi su napravljeni od mešavina brašna od pirinča, heljde i prosa.
Postali su poznati po sendvičima od domaćeg bezglutenskog hleba, ipak glavne zvezde su bezglutenske pizze koje rade sa sirom bez laktoze.
View this post on Instagram
Jedan od poznatijih restorana u kojem su kreativnost i zdravlje u savršenom balansu. U bezglutenskom delu jelovnika možete izabrati tofu sa satarašom na aromatičnom hlebu od spelte ili palačinku od ovsa punjenu avokadom, jajima, paradajzom i kukuruzoma.
Ovsene pahuljice poslužuju sa domaćim bademovim mlekom, bananama i šumskim voćem, a burger od cvekle je prava vege rapsodija.
View this post on Instagram
Savremeni pristup međuobroku ogleda se u ponudi ovog konceptualnog mesta.
Njihove bezglutenske energetske pločice bez dodatog šećera i laktoze, predstavljaju spoj prirodnih sastojaka i funkcionalne ishrane.
U recepturama se ističu superhrana poput matche, spiruline, kao i japanskog kolagena iz čistih izvora, a dodatak kikiriki putera i heljde doprinosi bogatom ukusu.
View this post on Instagram
Ponuda ovog restorana uključuje mogućnost poručivanja svih pasti u bezglutenskoj verziji, uključujući i opcije sa integralnim brašnom.
Klasične varijante poput Carbonare, Pesto Genovese, Arrabbiate ili Siciliane dostupne su uz jednostavan zahtev osoblju, što ovaj restoran čini pogodnim za one koji ne žele da prave kompromis između ukusa i dijetetskih ograničenja.
View this post on Instagram
Idejni tvorac Igor Angelov se ističe autorskim pristupom koji se ne oslanja na industrijske zamene za meso.
Među specijalitetima se izdvajaju zapečene tikvice u kokos siru sa paradajz sosom i rukolom, ramen sa nudlama od heljde, bukovačom, komoračem i sezonskim povrćem, kao i pasta Primavera sa taljatelama, tikvicama, vrganjima, mladim lukom, paradajzom, kokos sirom i kalamata maslinama.
View this post on Instagram
Odavno bezglutenska ponuda ozbiljnim ugostiteljima više nije samo niša, to je tržišni trend koji ozbiljno utiče na odluke gostiju. Za ugostitelje, ovo nije pitanje luksuza, već poslovne logike.
U vremenu kada se lojalnost gostiju sve više vezuje za healthy diet lifestyle, prilagođavanje jelovnika nije trošak, to je investicija u siguran profit.
Dugo je važilo uverenje da će Gen Z, generacija rođenih od kraja 90-ih do ranih 2010-ih, u velikoj meri izbegavati klasičan alkohol. Fokus trendova...
pročitaj još