
June Café vas zove na gastro-pairing i osveženi večernji meni
Usred vrele letnje sezone, beogradski June Café pokrenuo je osveženi večernji meni — kako bi letnje večere s prijateljima bile još prijatnije i zan...
pročitaj jošBeogradski June Café doručak donosi u novom, proširenom, izdanju i tako nastavlja da osvežava svoju ponudu! Nakon nedavne izmene večernjeg menija, na red je došao i doručak. Novi jutarnji repertoar donosi proširenje ukusa i uticaja, uz prepoznatljivu posvećenost kvalitetu i detaljima.
Na meniju se sada nalaze dve verzije američkih palačinki: slana kombinacija sa jajetom i slaninom, i slatka varijanta sa vanila kremom i borovnicama. U igru je uvedena i moderna interpretacija turskih jaja, na podlozi od začinjenog jogurta, sa poširanim jajima i June Café-ovim ajvarom, servirano uz tartin hleb.
Neizostavan deo doručka u June Café-u postaje i popularni koktel Mimoza, koji se ovde služi u verziji sa prossecom, svežim sokom od pomorandže i bademovim likerom.
Pored stalnog jelovnika, vikendom se može probati i selekcija vina na čašu. Posebno se izdvaja katalonski prirodni penušavac Celler 9+ “1R” – kava u netipičnom stilu, sa citrusnim i floralnim notama. Tokom vikenda, 23. i 24. avgusta ova etiketa biće dostupna uz doručak (čaša – 950 rsd), dok je za poslednji avgustovski vikend najavljen novi specijalitet van vinske karte.
Američke palačinke sa jajetom i slaninom – 1150 RSD
Klasične palačinke sa jajetom na oko (dva komada), prženom slaninom, puterom i javorovim sirupom.
Američke palačinke sa vanila kremom i voćem – 800 RSD
Punjenje od mladog sira, pavlake i vanile, uz domaći džem od borovnice sa timijanom.
Turska jaja – 800 RSD
Jogurt sa belim lukom, maslinovim uljem i limunom, ajvar June-a, poširana jaja i miks ulja. Poslužuje se uz tartin.
Mimoza koktel
Proseko, sok od pomorandže, bademov liker.
June Café doručak je dostupan svakog dana od 9:00 do 14:00, a deo ponude se zadržava i tokom ručka, do 16:00. Kraj avgusta doneće još jednu novinu: June Café doručak biće moguće naručiti i putem Wolt-a.
Enso i ovog leta podiže lestvicu na beogradskoj fine dining sceni. Iza sezonskog menija punog preciznosti i smelih kombinacija stoji chef Nedeljko ...
pročitaj jošSve prisutniji sleep tourism više nije samo tendencija pojačanog rasta! Globalno tržište wellness turizma 2025. godine ostvariće dobit koja premašu...
pročitaj još