
Šef Sezar Troagru otkriva recept za špagete od otpadaka šargarepe
Zero waste, ili bukvalno prevedeno sa engleskog nula otpada, koncept je sastavljan od niza principa, ali i konkretnih akcija čijom primenom dolazi ...
pročitaj jošPrvi zero waste kafić od 2022. godine radi u centralnom delu Zagreba, na Vlaškoj 10. Vlasnica Lori Brnčić postavila je sebi jasan cilj: spojiti ljubav prema kafi i održivost, u formi koja inspiriše i goste i ugostitelje.
Filteraj, prvi zero waste kafić, u potpunosti je posvećen održivosti od veganskih napitaka i domaće proizvedenih biljnih mleka, do saradnje s pržionicom kafe koja isporučuje proizvode u povratnoj ambalaži.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
– Hteli smo da eliminišemo otpad od pakovanja i pronađemo dobavljače koji će pratiti našu viziju. Nije bilo lako, ali vredelo je – kaže vlasnica zero waste kafića.
Pored kafe i biljnih napitaka, Filteraj nudi pažljivo odabrane proizvode koji promovišu zero waste filozofiju, organizuje događaje, panele i buvljake, a sve s idejom da prostor bude “oaza pozitive i proaktivnosti”.
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
Vlasnica prvog zero waste kafića, koja iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u različitim granama ugostiteljstva, poručuje mladim preduzetnicima da pronađu koncept koji će ih istinski motivisati: „Otvorite kafić samo ako ste spremni da uložite 1000% sebe, jer poduzetništvo to često traži. Ali kada stvarate nešto što vas inspiriše, tada rad postaje zadovoljstvo“.
Najveći srpski grad izvan Srbije je od 1. aprila bogatiji za restoran u kojem će naša dijaspora, ali i svi ostali gastroljupci moći da uživaju u uk...
pročitaj jošNajbolja žurka sa najboljim koktelima stiže u Beograd ovog septembra! Dvodnevni festival COPY TASTE, koji će 14. i 15. septembra okupiti svetski po...
pročitaj još