
Al’ se nekad dobro jelo: Vojvodini u čast
U novu sezonu Cafe Bar magazina valja ući sa pričom o vojvođanskoj kuhinji, koja je oduvek perjanica i simbol dobre hrane, pića i štimunga kafansko...
pročitaj jošGodinu dana nakon što smo započeli izbor za najbolje restorane koji svojom ponudom čuvaju tradicionalna i autentična jela Srbije, 28. februara je završeno glasanje na našoj web stranici cafebarrestoran.rs. Od 127 restorana, glasovima posetilaca naše stranice odabrano je 25 restorana.
Koliko god izbori izazivaju polemike i (ne)zadovoljstva, mi smo odlučili da je glas gosta jedini merodavan, tako da čestitamo restoranima sa najviše glasova, ali i svima onima koji su uzeli učešće u našem izboru za koji ćemo se potruditi da postane tradicionalan.
U prvom ovogodišnjem broju pripremili smo za vas obilje novosti, intervjua, recenzija, a kao što ste već navikli, ispratili smo brojna otvaranja ugostiteljskih objekata i raduje nas činjenica da novi lokali niču nesmanjenim tempom. U temi broja potražili smo odgovore koliko je skok cena uticao na posetu restoranima i kako se ugostitelji bore sa gostima koji neblagovremeno otkazuju rezervacije.
Posetili smo restoran Le Chef u kojem chef kuhinje Silvio Marijan uspeva da zadovolji najistančanije ukuse. O svom novom jelovniku pričali su chefovi Marko Mihajlović iz restorana Marco’s, zatim Uroš Ivošević iz restorana GIG, kao i Pavle Gordić iz bistroa Kajmak & Brie. Chef Uroš Ivković i sommelier Stefan Mladenović iz restorana Corso Ancora su pripredili uzbudljivo uparivanje hrane i vina, a chef Srđan Joksić nam je otkrio zašto je moskovske restorane zamenio za seosku kafanu u Donjoj Vrbavi.
Posetili smo idilično domaćinstvo Zornića Kuću, razgovarali smo sa chefom Michelom Husserom koji je priredio spektakularnu večeru u restoranu La Pista na Kopaoniku, a Radovan Jović, menadžer Džervin Podruma 1927. nam je otkrio kako su uspeli da povrate slavu vina iz knjaževačkog kraja.
Takođe vam predstavljamo liniju sireva Beppino Occelli, Chuty’s nam je doneo ukuse Tajlanda, John Shutt nam je otkrio svet Michter’s viskija, a Vladimir Pluškoski nas vodi na mirisno, Lavazza, putovanje oko sveta.
I za kraj još dve poslastice. U potrazi za merakom uputili smo se, na jug, u Niš i pronašli ga u nekim od najpoznatijih restorana, a naš kolumnista Jovan Hadži Mrđenović ga je pronašao na severu u restoranu Pasent u Sremskim Karlovcima.
Sa željama da i vi, u trenucima odmora, pronađete svoj lični merak pozdravljamo vas do sledećeg broja.
Kao i uvek, magazin Cafe Bar & Restoran možete besplatno pročitati na našem portalu, a NA LINKU OVDE možete ga skinuti u PDF formatu
Za magazin Cafe Bar & Restoran Ratko Iveković je još jednom dao svoj doprinos. Ovog puta na temu - kako raspored stolova utiče na profit restor...
pročitaj jošUgledni gastronomski vodič Gault&Millau, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije (TOS), svečano je predstavio novo izdanje za 2025. godi...
pročitaj jošRestoran Marco's u Požarevcu je u martu proslavio tri godine rada i to je bio jedan od razloga da ga posetimo. Drugi je što je od februara na snazi...
pročitaj još