
MONIN pire crna ribizla, za više luksuza u čaši
Da li vaša karta pića nudi nešto što gosti ne očekuju, ali pamte? U eri kada se sve više traže ukusi koji odskaču od proseka, crna ribizla se vraća...
pročitaj jošRestoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrstao je „Fleur de Sel“ među ekskluzivne restorane sa najboljim vinskim kartama na svetu. Globalna potvrda gastronomskog kvaliteta i ugostiteljske usluge, od početka godine, krasi ulaz fine dining restorana „Fleur de Sel“ u okviru Ateljea vina „Šapat“.
Čuvena Michelin zvezda, globalna potvrda gastronomskog kvaliteta i ugostiteljske usluge, od početka godine krasi ulaz fine dining restorana „Fleur de Sel“ u okviru Ateljea vina „Šapat“. Prepoznatljiva crvena tabla preporuke najpoznatijeg svetskog gastronomskog vodiča potvrda je najviše internacionalne reputacije ovog istinskog ugostiteljskog dijamanta u Novom Slankamenu.
View this post on Instagram
Kompleks vinarije koja inspiriše i zadivljuje obuhvata oko 1.000 kvadratnih metara i podrazumeva premium casual restoran „Šapat“ i ozvezdani „Fleur de Sel“. Ovaj restoran opremljen je prema najvišim svetskim standardima, nudeći savršen ambijent za uživanje u autentičnoj hrani i prvorazrednoj vinskoj karti. Elegantna toplina enterijera, pažnja i preciznost posvećena svakom detalju kao i spektakularan pogled daju izraziti pečat autentičnosti ovom mestu sa pogledom na Dunav.
View this post on Instagram
Restoranu „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, stiglo je još jedno prestižno priznanje. Britanski magazin The World of Fine Wine svrstao je „Fleur de Sel“ među ekskluzivne restorane sa najboljim vinskim kartama na svetu. Restorani u ovoj kategoriji izdvajaju se izuzetnim i raznovrsnim izborom vina, iz raznih regija sveta, koji uključuje i ekskluzivne i raritetne etikete.
Atelje vina „Šapat“ u svakom svom segmentu odiše prefinjenošću i ukusom, a u kombinaciji sa savršenim servisom i impresivnim ambijentom njegovi restorani idealno su mesto za uživanje u najboljim vinima i vrhunskoj hrani.
Meni u restoranima Ateljea vina „Šapat“ menja se četiri puta godišnje, a prve lepe dane krunisaće i novi prolećni jelovnik koji potpisuje poznati i višestruko nagrađivani chef Nikola Stojaković. Kreirajući kulinarska umetnička dela on koristi namirnice izuzetnog kvaliteta sa našeg terena, ali i pažljivo odabrane sastojke iz sveta.
Specijaliteti iz njegove kulinarske radionice savršeno se uparuju sa „Šapatovim“ vinima, u kojima se krije čista magija slankamenačkog teroara. Pažljivo odabran sortiment, savršeno izbalansiran portfolio etiketa, uz primenu najboljih iskustava tradicije i najmodernije tehnologije, svrstavaju Atelje vina „Šapat“ u istinski retke premijum vinarije na našem prostoru.
Tim kreatora jedinstvenih „Šapatovih“ vina uspeo je da sabere najbolje iz lesnog tla, podunavske klime, sunčanih padina Fruške Gore i sve to pretoči u vino svetske reputacije. To je rezultat vizije, višegodišnjeg rada, investicija u vinograd i opremu, kao i nesvakidašnjeg timskog duha koji krasi „Šapatov“ kolektiv.
Poznavaocima vina dobro su poznate „Šapatove“ etikete – lepršavi muskat Bianca i roze karakterističnog imena Šu-Šu. Jedan od najjačih aduta ove vinarije je chardonnay, koje je savršeni zbir prirode, fruškogorske geografije i vrhunskog vinarskog umeća.
Premijum liniju „Atila“ čine dva bela i jedno crveno vino – Atila Sauvignon, Atila Chardonnay i Atila Cabernet. Vinski portfolio ove kuće upotpunile su i nove etikete „Nera“ i „Cuve“, koje su uz istinski ekskluzivni „Terol“ zaokružile ponudu autentičnih crvenih vina Ateljea „Šapat“.
Svaki novi projekat koji izađe iz kuhinje chefa Vanje Puškara i tima koji je okupljen pod kapom projekta New Balkan Cuisine izaziva pažnju profesio...
pročitaj jošKada restoran u ponudi ima nepunih 50 vina na čašu, onda znate da vas čeka gastronomski užitak. Još kad znate da hranu sprema talentovani chef Uroš...
pročitaj jošAko tražite nove ukuse, poznati restorani imaju šta da ponude. Od svežeg kruda od školjki u Vera Cafeu, preko aromatičnog karija sa kokosovim mleko...
pročitaj još