Restoran Atelje vina Sapat
24.03.2025 Restoran

Michelin zvezda sija u Novom Slankamenu

Restoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrstao je „Fleur de Sel“ među ekskluzivne restorane sa najboljim vinskim kartama na svetu. Globalna potvrda gastronomskog kvaliteta i ugostiteljske usluge, od početka godine, krasi ulaz fine dining restorana „Fleur de Sel“ u okviru Ateljea vina „Šapat“.

Restoran Fleur de Sel ima jednu od najboljih vinskih karti na svetu

Čuvena Michelin zvezda, globalna potvrda gastronomskog kvaliteta i ugostiteljske usluge, od početka godine krasi ulaz fine dining restorana „Fleur de Sel“ u okviru Ateljea vina „Šapat“. Prepoznatljiva crvena tabla preporuke najpoznatijeg svetskog gastronomskog vodiča potvrda je najviše internacionalne reputacije ovog istinskog ugostiteljskog dijamanta u Novom Slankamenu.

Kompleks vinarije koja inspiriše i zadivljuje obuhvata oko 1.000 kvadratnih metara i podrazumeva premium casual restoran „Šapat“ i ozvezdani „Fleur de Sel“. Ovaj restoran opremljen je prema najvišim svetskim standardima, nudeći savršen ambijent za uživanje u autentičnoj hrani i prvorazrednoj vinskoj karti. Elegantna toplina enterijera, pažnja i preciznost posvećena svakom detalju kao i spektakularan pogled daju izraziti pečat autentičnosti ovom mestu sa pogledom na Dunav.


Restoranu „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, stiglo je još jedno prestižno priznanje. Britanski magazin The World of Fine Wine svrstao je „Fleur de Sel“ među ekskluzivne restorane sa najboljim vinskim kartama na svetu. Restorani u ovoj kategoriji izdvajaju se izuzetnim i raznovrsnim izborom vina, iz raznih regija sveta, koji uključuje i ekskluzivne i raritetne etikete.

Atelje vina „Šapat“ u svakom svom segmentu odiše prefinjenošću i ukusom, a u kombinaciji sa savršenim servisom i impresivnim ambijentom njegovi restorani idealno su mesto za uživanje u najboljim vinima i vrhunskoj hrani.

Atelje vina „Šapat“ kreirao novi, prolećni meni

Meni u restoranima Ateljea vina „Šapat“ menja se četiri puta godišnje, a prve lepe dane krunisaće i novi prolećni jelovnik koji potpisuje poznati i višestruko nagrađivani chef Nikola Stojaković. Kreirajući kulinarska umetnička dela on koristi namirnice izuzetnog kvaliteta sa našeg terena, ali i pažljivo odabrane sastojke iz sveta.

Atelje Sapat, novi meni Fleur de Sel

Promo Atelje vina Šapat

Specijaliteti iz njegove kulinarske radionice savršeno se uparuju sa „Šapatovim“ vinima, u kojima se krije čista magija slankamenačkog teroara. Pažljivo odabran sortiment, savršeno izbalansiran portfolio etiketa, uz primenu najboljih iskustava tradicije i najmodernije tehnologije, svrstavaju Atelje vina „Šapat“ u istinski retke premijum vinarije na našem prostoru.

Tim kreatora jedinstvenih „Šapatovih“ vina uspeo je da sabere najbolje iz lesnog tla, podunavske klime, sunčanih padina Fruške Gore i sve to pretoči u vino svetske reputacije. To je rezultat vizije, višegodišnjeg rada, investicija u vinograd i opremu, kao i nesvakidašnjeg timskog duha koji krasi „Šapatov“ kolektiv.

Atelje vina „Šapat“ ponudio nove etikete

Poznavaocima vina dobro su poznate „Šapatove“ etikete – lepršavi muskat Bianca i roze karakterističnog imena Šu-Šu. Jedan od najjačih aduta ove vinarije je chardonnay, koje je savršeni zbir prirode, fruškogorske geografije i vrhunskog vinarskog umeća.

Atelje vina Šapat, Atila vino

Promo Atelje vina Šapat

Premijum liniju „Atila“ čine dva bela i jedno crveno vino – Atila Sauvignon, Atila Chardonnay i Atila Cabernet. Vinski portfolio ove kuće upotpunile su i nove etikete „Nera“ i „Cuve“, koje su uz istinski ekskluzivni „Terol“ zaokružile ponudu autentičnih crvenih vina Ateljea „Šapat“.

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: Atelje vina Šapat

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije