
Beppino Occelli: Istorija, proizvodnja i odležavanje
Beppino Occelli mlekara je nastala 1976. godine sa ciljem da uspostavi plodonosnu vezu čoveka i prirode, između sireva Beppino Occeli, regije Langh...
pročitaj jošRestoran Suvenir u Novom Sadu je novootvoreni nacionalni restoran koji se nalazi na Ribarskom ostrvu. Karakterišu ga izuzetno komforan prostor ukrašen biljkama i lepim motivima od drveta kao i prijatna atmosfera koja se oseća odmah nakon ulaska u restoran.
Krase ga takođe udobnost i toplina a prelepi panoramski pogled na reku Dunav i Frušku goru upotpunjuje užitak tokom cele godine. Možemo slobodno reći da je Suvenir raj za hedoniste. Ljubazne hostese i profesionalno osoblje uvek su pri ruci da s osmehom dočekaju posetioce i pomognu im u odabiru jela i pića. Kapacitet Suvenira je 250 sedećih mesta unutar objekta i isto toliko u bašti. Zapravo, spoljni prostor čine 2 bašte koje okružuju restoran.
Ono što svakako treba istaći kao značajan benefit je i to da je ispred samog ulaza gostima na raspolaganju prostrani parking. Koncept restorana je baziran na očuvanju srpske tradicije i u skladu sa tim je koncipiran i sam jelovnik koji je bogat pravim autentičnim nacionalnim specijalitetima. Prostor je idealan za različite vrste proslava, korporativne događaje, jubileje kao i privatna druženja.
Menadžer restorana Vidosav Lazić ističe: “Nakon dugogodišnjeg iskustva u radu sa restoranima, predstavlja mi satisfakciju, privilegiju i zadovoljstvo to što sam deo Suvenir tima. Posebno mi je drago što je cela ideja bazirana na tome da se održi i istakne nacionalna kuhinja i tradicija. Pored probranih jela u ponudi su i srpske rakije kao i vina autohtonih sorti. Navedeni koncept restorana omogućava poseban ugođaj u uparivanju hrane i vina. Ističe se i široka lepeza fruškogorskih vinarija. Pored toga, u vinskoj karti zastupljena su i vina iz regiona kao i vina Starog i Novog sveta.“
Šef kuhinje, Petar Bilbija, dodaje: „Kruna dugog i napornog rada našeg tima dovela je do plasiranja prave riznice srpskih autohtonih jela čije recepture su se prenosile sa kolena na koleno. Sa ponosom možemo da predstavimo i naša domaća peciva. Isto tako, na stare i proverene načine pravimo i serviramo najfinije komade mesa, koji pristižu u restoran direktno sa Zlatara, Zlatibora i Kopaonika. Meso je proverenog porekla a dobavljači se trude da ni najmanje ne odstupaju od kvaliteta koji je nama u kuhinji najbitniji. Ista stvar je sa povrćem i voćem koje posebno za nas proizvođači gaje i dostavljaju„.
„Što se tiče budućih planova, nastavićemo da promovišemo srpsku hranu, i ulistavaćemo u naš jelovnik veliki broj novi nacionalnih jela, premda želimo da predstavimo našu zemlju na najbolji mogući način i stranim gostima kojih je sve više. Sa menija, kao svoju ličnu preporuku, istakao bih teleću potkolenicu i jagnjeću plećku, mada zaista sva jela poseduju neku svoju karakterističnu crtu. Npr. domaća zapečena butkica sa sosom od rena na podvarku, pohovane punjene paprike spremljene na starinski način odvešće vas u stara dobra vremena kad su dvorišta mirisala na pečene paprike„- zaključuje Petar.
Komforan prostor krase udobnost i toplina kao i panoramski pogled na reku Dunav i Frušku goru premium alkoholnih pića. Jedan od njih je i Pernod Ricard Srbija koji od starta daje potporu i trudi se da ekskluzivnim asortimanom poboljša celokupnu ponudu. Portfolio Pernod Ricard kompanije čine čuveni brendovi: Jameson, Ballantine’s, Chivas Regal, Absolut, Beefeater, Havana Club, Olmeca…
Na opšte zadovoljstvo poznavaoca i ljubitelja vinske scene, u uovom slučaju, Suvenir je u saradnji sa Pernod Ricard Srbija kao partnerom, uvrstio u vinsku kartu svetski poznato francusko vino – Sainte Marguerite Symphonie Rose. Vino dolazi iz vinarije Sainte Marguerite koja se nalazi na jugoistoku u regiji Provanse. Pojavilo na tržištu 1999. godine i od tada potražnja za njim konstantno raste što potvrđuje činjenica da je danas jedno od globalno najpoznatijih vina. Čine ga harmonična kompozicija aromatičnih aroma i finoća ukusa. Uverili smo se i sami da se ovo zaista fantastično vino idealno uklapa uz veći broj specijaliteta a preporuku smo dobili na licu mesta od vidno raspoloženih konobara i somelijera, što preporučujemo svim posetiocima koji žele da dožive harmoniju i simbiozu ukusa.
RESTORAN SUVENIR
Ribarsko ostrvo bb, Novi Sad
Tel. +381 807 0870
Radno vreme: 08.00-23.45
IG @suvenir.nacionalnirestoran
Restoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj jošNajpoznatiji srpski sommelier i ugostitelj Vuk Vuletić od sada vodi Legat 1903, prestonički fine dining restoran koji nastavlja rad pod jednostavni...
pročitaj jošRestoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj još