Nazdravite inovacijama: Posetite vrhunski sajam industrije pića u Nirnbergu!
Sajam BrauBeviale jedan je od najvećih svetskih sajmova specijalizovanih za industriju piva, vina, alkoholnih i ostalih pića, sa snažnim fokusom na...
pročitaj jošRestoran Suvenir u Novom Sadu je novootvoreni nacionalni restoran koji se nalazi na Ribarskom ostrvu. Karakterišu ga izuzetno komforan prostor ukrašen biljkama i lepim motivima od drveta kao i prijatna atmosfera koja se oseća odmah nakon ulaska u restoran.
Krase ga takođe udobnost i toplina a prelepi panoramski pogled na reku Dunav i Frušku goru upotpunjuje užitak tokom cele godine. Možemo slobodno reći da je Suvenir raj za hedoniste. Ljubazne hostese i profesionalno osoblje uvek su pri ruci da s osmehom dočekaju posetioce i pomognu im u odabiru jela i pića. Kapacitet Suvenira je 250 sedećih mesta unutar objekta i isto toliko u bašti. Zapravo, spoljni prostor čine 2 bašte koje okružuju restoran.
Ono što svakako treba istaći kao značajan benefit je i to da je ispred samog ulaza gostima na raspolaganju prostrani parking. Koncept restorana je baziran na očuvanju srpske tradicije i u skladu sa tim je koncipiran i sam jelovnik koji je bogat pravim autentičnim nacionalnim specijalitetima. Prostor je idealan za različite vrste proslava, korporativne događaje, jubileje kao i privatna druženja.
Menadžer restorana Vidosav Lazić ističe: “Nakon dugogodišnjeg iskustva u radu sa restoranima, predstavlja mi satisfakciju, privilegiju i zadovoljstvo to što sam deo Suvenir tima. Posebno mi je drago što je cela ideja bazirana na tome da se održi i istakne nacionalna kuhinja i tradicija. Pored probranih jela u ponudi su i srpske rakije kao i vina autohtonih sorti. Navedeni koncept restorana omogućava poseban ugođaj u uparivanju hrane i vina. Ističe se i široka lepeza fruškogorskih vinarija. Pored toga, u vinskoj karti zastupljena su i vina iz regiona kao i vina Starog i Novog sveta.“
Šef kuhinje, Petar Bilbija, dodaje: „Kruna dugog i napornog rada našeg tima dovela je do plasiranja prave riznice srpskih autohtonih jela čije recepture su se prenosile sa kolena na koleno. Sa ponosom možemo da predstavimo i naša domaća peciva. Isto tako, na stare i proverene načine pravimo i serviramo najfinije komade mesa, koji pristižu u restoran direktno sa Zlatara, Zlatibora i Kopaonika. Meso je proverenog porekla a dobavljači se trude da ni najmanje ne odstupaju od kvaliteta koji je nama u kuhinji najbitniji. Ista stvar je sa povrćem i voćem koje posebno za nas proizvođači gaje i dostavljaju„.
„Što se tiče budućih planova, nastavićemo da promovišemo srpsku hranu, i ulistavaćemo u naš jelovnik veliki broj novi nacionalnih jela, premda želimo da predstavimo našu zemlju na najbolji mogući način i stranim gostima kojih je sve više. Sa menija, kao svoju ličnu preporuku, istakao bih teleću potkolenicu i jagnjeću plećku, mada zaista sva jela poseduju neku svoju karakterističnu crtu. Npr. domaća zapečena butkica sa sosom od rena na podvarku, pohovane punjene paprike spremljene na starinski način odvešće vas u stara dobra vremena kad su dvorišta mirisala na pečene paprike„- zaključuje Petar.
Komforan prostor krase udobnost i toplina kao i panoramski pogled na reku Dunav i Frušku goru premium alkoholnih pića. Jedan od njih je i Pernod Ricard Srbija koji od starta daje potporu i trudi se da ekskluzivnim asortimanom poboljša celokupnu ponudu. Portfolio Pernod Ricard kompanije čine čuveni brendovi: Jameson, Ballantine’s, Chivas Regal, Absolut, Beefeater, Havana Club, Olmeca…
Na opšte zadovoljstvo poznavaoca i ljubitelja vinske scene, u uovom slučaju, Suvenir je u saradnji sa Pernod Ricard Srbija kao partnerom, uvrstio u vinsku kartu svetski poznato francusko vino – Sainte Marguerite Symphonie Rose. Vino dolazi iz vinarije Sainte Marguerite koja se nalazi na jugoistoku u regiji Provanse. Pojavilo na tržištu 1999. godine i od tada potražnja za njim konstantno raste što potvrđuje činjenica da je danas jedno od globalno najpoznatijih vina. Čine ga harmonična kompozicija aromatičnih aroma i finoća ukusa. Uverili smo se i sami da se ovo zaista fantastično vino idealno uklapa uz veći broj specijaliteta a preporuku smo dobili na licu mesta od vidno raspoloženih konobara i somelijera, što preporučujemo svim posetiocima koji žele da dožive harmoniju i simbiozu ukusa.
RESTORAN SUVENIR
Ribarsko ostrvo bb, Novi Sad
Tel. +381 807 0870
Radno vreme: 08.00-23.45
IG @suvenir.nacionalnirestoran
Mesto od kog nikada niste videli neobičnije, a ni lepše. Već na prilasku ovom objektu smeštenom usred šume, ispod Batinskog mosta, gde Dunav mirno ...
pročitaj jošPred vama je novembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosi najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora, g...
pročitaj jošPistaći su danas planetarno popularni, što zbog svog ukusa, a još više zbog svestranosti. Ovo je bilo dovoljno da Mattia Michelangeli, mladi chef s...
pročitaj još