Vinarija Verkat i njen Grašac beli 2020 osvajaju Michelin restorane
30.08.2023 Drink

Vinarija Verkat i njen Grašac beli 2020 osvajaju Michelin restorane

Uzbudljive vesti dolaze iz Vinarije Verkat, čiji se Grašac beli 2020 iz Fruškogorske regije ističe kao pravo vinsko remek-delo.

Vinarija Verkat: Grašac beli 2020

Ovaj izuzetan trud sestara Sonje i Nataše Vrkatić, koje stoje iza ove vinarije u Čereviću, donosi novu dimenziju srpskom i regionalnom vinskom svetu. Posebno je značajno što se Grašac beli 2020 popeo na svetsku scenu, ulazeći u restorane sa Michelin zvezdicama.

Ova vinarija je prvobitno privukla pažnju izvanrednim malvazija vinom, koje je prvo svoje vrste u Srbiji. Međutim, njihova posvećenost kvalitetu nije se zaustavila samo na nacionalnom nivou. Grašac beli 2020 je preokrenuo igru, osvajajući zahtevna tržišta Belgije i Nemačke, a sada je dobio i pečat priznanja ulaskom u renomirane Michelin restorane.

Njihova etiketa Grašac beli 2020 sada krasi meni uglednog belgijskog restorana Cuines 33, sa Michelinovom zvezdicom, čime je ovo vino postalo istinski ambasador vrhunskog srpskog ukusa u globalnom kulinarstvu.

Vinarija Verkat i njen Grašac beli 2020 osvajaju Michelin restorane

Grašac beli 2020: Na meniju belgijskog restorana

Jedan od ovih restorana nosi ime Cuines 33 i smešten je u prelepom okruženju blizu obale i holandske granice, tačnije u oblasti Knokke Heist. Michelinova zvezdica kojom je ovaj „fine dining“ raj ovenčan govori o vrhunskom gastronomskom iskustvu koje nudi. U sklopu njihovog eklektičnog menija, sada će se naći i Grašac beli 2020 vinarije Verkat, dodajući notu srpske izvrsnosti međunarodnom ugledu restorana.

Vinarija Verkat i njen Grašac beli 2020 osvajaju Michelin restorane

Verkat vinarija ne namerava stati tu. Nakon uspeha Grašca belog, njen naredni korak će biti predstavljanje ostalih vina iz njihove ponude. Malvazija 2022 i Roze 2022 su već na pragu tržišta i očekuju se od septembra. Uz to, očekuje se značajno iznenađenje tokom zime – premijera Verkat-ove frankovke, otvara vrata crvenim vinima u njihovoj ponudi.

Ova vinarija očigledno ne prestaje da iznenađuje i osvaja svet svojim vinima. Sestre Vrkatić su uspele da spoje tradiciju, inovaciju i strast prema vinu u flaši Grašca belog 2020, a Michelin zvezdice su samo dodatno potvrdile kvalitet i globalnu atraktivnost ovog vinskog dragulja. Ostanimo uzbuđeni zbog onoga što budućnost donosi iz ove vinarije koja je sada na svetskoj vinskoj mapi više nego ikad pre.

IZVOR: EKapija

FOTO: ARHIVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije