Chef Mauro Colagreco
30.08.2023 Chef

Chef Mauro Colagreco otvara tri restorana u jednom gradu

Mauro Colagreco, najpoznatiji po svojoj inovativnoj kuhinji u francuskom Mirazuru, nakon višegodišnjih najava napokon će ostvariti svoj san.

Chef Mauro Colagreco: Ostvarenje jednog sna

Argentinski chef Mauro Colagreco je otvaranje novog restorana u Londonu najavio još 2021. godine, ali to će učiniti tek krajem septembra ove godine. U sklopu luksuznog hotela u Whitehallu će se nalaziti dva restorana. Jedan će biti fokusiran na fine dining, drugi će biti nešto poput brasserije sa modernim twistom. Treća opcija, kako piše Fine Dining Lovers će biti Chef’s table, odnosno restoran pod nazivom Mauro’s Table.

Chef Mauro Colagreco: Argentinska kulinarska zvezda

Argentinska kulinarska zvezda i legenda čiji restoran u Mentonu nosi tri Michelinove zvezdice i u ovim će restoranima meni bazirati na autohtonim vrstama voća i povrća.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mauro Colagreco (@maurocolagreco)

“Ostvarili smo saradnju sa lokalnim proizvođačima iz okoline Londona, te će nam dostavljati najsvežije namirnice. Sa mikrofarmi ćemo nabavljati salate, a od škotskog Stoddard’sa ćemo kupovati meso. Kopriva će nam sistazi sa farme u zapadnom Sussexu, a rakove i školjke će nam dolaziti iz mora oko Škotske”, izjavio je Colagreco koji je svetsku slavu stekao u restoranu Mirazur..

Inače, osim restorana u Francuskoj i Londonu, Colagreco ima restorane i u Kini, a nedavno je pokrenuo posao i u restoranu Florie’s u hotelu Four Seasons u Palm Beachu. Tako, tvorac je projekat Carne, lanca restorana koji nude hamburgere širom Argentine.

U opisu fotografije stoji: 

Naša prelepa celodnevna destinacija za ručavanje inspirisana Mediteranom u Raffles Londonu u The OVO, na čelu sa najboljim kuvarom sa tri Michelin zvezdice @MauroColagreco.

Saison, kojim rukovodi izvršni kuvar David Lepage, odražava filozofiju šefa Maura i posvećenost održivom, sezonskom kuvanju. Od jeseni će gosti moći da nam se pridruže na doručku, ručku i večeri, pa čak i na popodnevnom čaju, u ovom neverovatno elegantnom, svetlom prostoru, nepogrešivo prožetom esencijom Mediterana.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: ARHIVA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije