![Aloha poke](https://cafebarrestoran.rs/wp-content/uploads/2024/07/aloha-poke-470x353.jpg)
Chef Perry Bateman nam otkriva čarobne ukuse havajske kuhinje: Isprobajte Poke Bowl
Chef Perry Bateman nas uvodi u čarobni svet havajske kuhinje čija je glavna zvezda činija izobilja pod nazivom poke. Sama reč poke označava poprečn...
pročitaj jošMauro Colagreco, najpoznatiji po svojoj inovativnoj kuhinji u francuskom Mirazuru, nakon višegodišnjih najava napokon će ostvariti svoj san.
Argentinski chef Mauro Colagreco je otvaranje novog restorana u Londonu najavio još 2021. godine, ali to će učiniti tek krajem septembra ove godine. U sklopu luksuznog hotela u Whitehallu će se nalaziti dva restorana. Jedan će biti fokusiran na fine dining, drugi će biti nešto poput brasserije sa modernim twistom. Treća opcija, kako piše Fine Dining Lovers će biti Chef’s table, odnosno restoran pod nazivom Mauro’s Table.
View this post on Instagram
Argentinska kulinarska zvezda i legenda čiji restoran u Mentonu nosi tri Michelinove zvezdice i u ovim će restoranima meni bazirati na autohtonim vrstama voća i povrća.
View this post on Instagram
“Ostvarili smo saradnju sa lokalnim proizvođačima iz okoline Londona, te će nam dostavljati najsvežije namirnice. Sa mikrofarmi ćemo nabavljati salate, a od škotskog Stoddard’sa ćemo kupovati meso. Kopriva će nam sistazi sa farme u zapadnom Sussexu, a rakove i školjke će nam dolaziti iz mora oko Škotske”, izjavio je Colagreco koji je svetsku slavu stekao u restoranu Mirazur..
Inače, osim restorana u Francuskoj i Londonu, Colagreco ima restorane i u Kini, a nedavno je pokrenuo posao i u restoranu Florie’s u hotelu Four Seasons u Palm Beachu. Tako, tvorac je projekat Carne, lanca restorana koji nude hamburgere širom Argentine.
View this post on Instagram
U opisu fotografije stoji:
Naša prelepa celodnevna destinacija za ručavanje inspirisana Mediteranom u Raffles Londonu u The OVO, na čelu sa najboljim kuvarom sa tri Michelin zvezdice @MauroColagreco.
Saison, kojim rukovodi izvršni kuvar David Lepage, odražava filozofiju šefa Maura i posvećenost održivom, sezonskom kuvanju. Od jeseni će gosti moći da nam se pridruže na doručku, ručku i večeri, pa čak i na popodnevnom čaju, u ovom neverovatno elegantnom, svetlom prostoru, nepogrešivo prožetom esencijom Mediterana.
Chef Perry Bateman nas uvodi u čarobni svet havajske kuhinje čija je glavna zvezda činija izobilja pod nazivom poke. Sama reč poke označava poprečn...
pročitaj jošKada bi jutro u Parizu imalo miris, to bi sigurno bio miris kroasana. Miris ukusnog remek-dela napravljenog od putera, kao zlatna reka preplavljuje...
pročitaj jošChef Eriko Rekanati decenijama koristi nauku u svakodnevnom kuvanju ali, kao i svaki umetnik, oslanja se na intuiciju. Chef Eriko Rekanati je jedan...
pročitaj još