
Salon 1905: Nezaboravno Zero Waste putovanje kroz Srbiju
Poseta fine dining restoranu Salon 1905 je raskošan doživljaj koji će vas osvojiti u svakom detalju. Smešten u zgradi Geozavoda pruža nesvakidašnji...
pročitaj jošKragujevački restoran The Ambassador House je sa radom je počeo krajem u prošle godine, ali se ubrzo izdvojio kao jedno od popularnih gradskih mesta.
Različitim odnosima klasičnog i modernog stila restoran je uspešno podeljen na dve prostorne celine, pa tako ambijent prizemlja odiše opuštajućom atmosferom za porodična i prijateljska okupljanja, dok galerija pruža veću intimnost.
U lounge baru je dozvoljeno konzumiranje cigareta, veliki asoritiman ponude Singl Malt viskija i rumova upotpunjuje doživljaj uživanja u cigareti.
Pored toga, u ponudi ovog restorana je više od 100 etiketa vina, kako iz Srbije tako i širom cele planete.
Jelovnik je fuzija italijanske i francuske kuhinje, na čijem kreiranju su radili Šef Filip Miljić i su-šef Bogdan Koprivica.
Pasta sa hobotnicom
Jela poput Tataki tune sa edamameom, snegom od susamovog ulja i vasabi majonezom, biftek Cafe De Paris, konfitirani svinjski vrat sa pireom od šargarepe i paste od lešnika su jela koja su gosti izdvojili kao posebno dojmljiva.
Na fotografijama možete videti kako to izgleda servirana Tataki Tuna sa Wasabijem i snegom od susamovog ulja, koja je idealna za vreme posta kada vam dosadi jednolična hrana.
Tataki Tuna sa Wasabijem i snegom od susamovog ulja
Složićemo se da i Confit“ svinjski vrat sa pastom od lešnika izgleda fenomenalno što nam ukazuje na posvećenost i talenat kuvara.
Confit“ svinjski vrat sa pastom od lešnika
Adresa: Kralja Milana IV, 68, Kragujevac
Telefon: +381 66 610 5444
Radno vreme: svaki dan od 08.00 do 00.00
Instagram: @theambassador_house
Novitete ovog izuzetnog restorana možete pratiti na njihovoj Instagram stranici, kao i pogledati na koji način oni serviraju i dekorišu svoja jela.
Verujemo da ćete baš ovo mesto odabrati kada se nađete u Kragujevcu.
View this post on Instagram
U srcu Beograda, hotel Moskva i danas čuva ritual duži od veka – doručak sa pogledom na Terazije. Mirisi sveže kafe i peciva, zvuci klavira i šarm ...
pročitaj jošNova sezona u Vrnjačkoj Banji donosi novu energiju i vedrinu, park oživljava u punom sjaju, a posetilaca je iz dana u dan sve više. U tom ritmu buđ...
pročitaj jošChef Nemanja Janković je napustio gradsku vrevu i vratio se na Taru gde sada vodi Kremna koncept, projekat u kojm centralno mesto zauzima restoran ...
pročitaj još