Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
Tradicionala 2025
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vam predstavljamo još tri restorana koji po mišljenju redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
40. RESTORAN „VITINA IŽA“
Kapetana Karanovića bb, Pirot
Radno vreme: 11.00-23.00
Restoran autentične ponude specijaliteta pirotskog kraja. Ovu savremenu etno-kuću krase dve velike bašte, a unutrašnji deo je vrlo prijatan.
- Đubek
- Peglana kobasica
- Juneći obrazi
- Ribić sa sosom od pečuraka
- Teleća čorba
- Kobasice sa roštilja
- Pljeskavica u skrami
- Vitin krem
41. RESTORAN „LOVAČKI DOM“
Majora Ilića bb, Valjevo
Radno vreme: 08.00-23.00
Bogat tradicijom i istorijom, Lovački dom gostima nudi veliki izbor jela domaće kuhinje duže od pola veka.
- Supa od fazana
- Srneći gulaš
- Lovački červiš od srnetine, divlje svinje i fazana
- Medaljoni od divljači
- File od jelena sa sosom od lisičarki
- Valjevska šnicla
- Riblja čorba
42. RESTORAN „VINOGRADI“
Hajduk Veljkova 30, Grocka, Beograd
Radno vreme: 09.00-23.00
Nacionalna jela sa diskretnim pomakom ka modernoj kuhinji čekaju vas na izvanrednoj lokaciji sa čudesnim vidikovcem.
- Pohovana paprika punjena sirom
- Prebranac
- Panirani fileti soma
- Vokijev T-bone steak
- Sofija Loren pileći file
- Kotleti šarana sa roštilja
- Jesen stiže dunjo moja
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Post Views: 330
FOTO: Freepik / KamranAydinov