tradicionala 2025
11.07.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Izbor za najbolji restoran tradicionalne kuhinje – Vitina iža, Lovački dom i Vinogradi

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
Tradicionala 2025

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vam predstavljamo još tri restorana koji po mišljenju redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

40. RESTORAN „VITINA IŽA“
Kapetana Karanovića bb, Pirot
Radno vreme: 11.00-23.00

Restoran autentične ponude specijaliteta pirotskog kraja. Ovu savremenu etno-kuću krase dve velike bašte, a unutrašnji deo je vrlo prijatan.

  • Đubek
  • Peglana kobasica
  • Juneći obrazi
  • Ribić sa sosom od pečuraka
  • Teleća čorba
  • Kobasice sa roštilja
  • Pljeskavica u skrami
  • Vitin krem

41. RESTORAN „LOVAČKI DOM“
Majora Ilića bb, Valjevo
Radno vreme: 08.00-23.00

Bogat tradicijom i istorijom, Lovački dom gostima nudi veliki izbor jela domaće kuhinje duže od pola veka.

  • Supa od fazana
  • Srneći gulaš
  • Lovački červiš od srnetine, divlje svinje i fazana
  • Medaljoni od divljači
  • File od jelena sa sosom od lisičarki
  • Valjevska šnicla
  • Riblja čorba

42. RESTORAN „VINOGRADI“
Hajduk Veljkova 30, Grocka, Beograd
Radno vreme: 09.00-23.00


Nacionalna jela sa diskretnim pomakom ka modernoj kuhinji čekaju vas na izvanrednoj lokaciji sa čudesnim vidikovcem.

  • Pohovana paprika punjena sirom
  • Prebranac
  • Panirani fileti soma
  • Vokijev T-bone steak
  • Sofija Loren pileći file
  • Kotleti šarana sa roštilja
  • Jesen stiže dunjo moja

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

FOTO: Freepik / KamranAydinov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije