Lovački dom Valjevo eksterijer
24.10.2023 Restoran

Lovački Dom u Valjevu je pravo mesto za sve ljubitelje divljači

Supa od fazana, pečena zečetina, srneći gulaš, lovački červiš od mesa srne, divlje svinje i fazana, medaljoni od divljači su i više nego dovoljan razlog da posetite restoran Lovački Dom.

Lovački dom pozdravlja goste više od pola veka

Nemoguće je ovo mesto opisati samo kao restoran, jer decenijama važi za živopisno sastajalište ljubitelja dobrog zalogaja u lepotom bogatoj prirodi, kao i svih namernika koji putuju magistralnim pravcem Valjevo – Loznica.

Lovački dom bašta

Lovački dom raspolaže sa velikom baštom sa 350 mesta

Jedan od razloga zbog kojih je ovo mesto više od restorana jeste vreme njegovog nastanka. Valjevsko lovačko društvo, koje su 1896. godine osnovali lovni poslenici kako bi u oslobođenoj Srbiji lov stavili u okvire zakona, ponelo je ime po čuvenim junacima iz Prvog srpskog ustanka, palim u u borbi sa Turcima kod Čokešine, braći Nedić, da bi kasnije postalo poznato pod jednostavnim imenom – lovački dom.

Kvalitetni ukusi tradicije

Kao ugostiteljski objekat, Lovački dom goste pozdravlja više od pola veka. Bogat tradicijom i istorijom, restoran gostima nudi veliki izbor jela domaće i internacionalne kuhinje, kao i izuzetno kvalitetna i nadaleko čuvena jela od divljiči. O kvalitetu usluge govori i činjenica da je gastronomski vodič čiji se osnovni kriterijum ocenjivanja odnosi na kvalitet hrane, Gault & Millau za Srbiju prepoznao značaj i kvalitet restorana.
Sa 170 mesta u untrašnjem prostoru i 350 mesta u bašti, gde se tokom leta većina posetilaca najradije smesti, Lovački dom tokom sezone jedva da uspe da ugosti sve zainteresovane posetioce.

Lovacki dom file od jelena

Premium dish je file od jelena sa osnovom od demi glace de viande sa lisičarkama, vrganjima i suvim šljivama

Omiljeno gastro-izletište brojnih zaljubljenika u hranu i prirodu, ima ponudu jela po kojoj se izdvaja od brojnih sličnih mesta, što ga i čini posebnim. Ukusi domaće kuhinje, između ostalog, pronose se kroz jela sa roštilja, a iz Lovačkog doma svojim preporučuju sarajevski ćevap. Za one koji vole nešto sočnije mesne zalogaje, tu je teletina ispod sača koju ne smete propusti. Ako ste od onih koji su o gastronomiji ili ugostiteljstvu učili od predstavnika stare škole, sigurno znate koji je pouzdan način da ocenite kafanu ili restoran sa jelima nacionalne kuhinje. Teleća čorba u Lovačkom domu je jelo o kojem se ne pregovara, već se njom započinje raskošna igra ukusa kojoj se kasnije pridružuje valjevska šnicla, recimo. Ukoliko ste uživalac u ribi i morskim plodovima, restoran poslužuje riblju čorbu, spektakularno ukusno pripremljenog smuđa i morske plodove. Dimljeni šaran, pastrmka i lignje na žaru ili pohovane lignje su tu da naslutite koliko je sadržajan ovog restorana.

Lovačka Šarenica

Lovačka Šarenica je jedno od novih jela na meniju

Aduti Lovačkog doma su supa od fazana, zečetina, lovački červiš, medaljoni od divljači…

No, tu nije kraj jer glavni adut Lovačkog doma jesu jela od divljači – supa od fazana, pečena zečetina, čorba od zečetine, srneći gulaš, lovački červiš od mesa srne, divlje svinje i fazana, medaljoni od divljači… Jelo iz Lovačkog doma koje se ne može kopirati i koje je premium dish jeste file od jelena sa osnovom od demi glace de viande sa lisičarkama, vrganjima i suvim šljivama. Sos se priprema od kostiju divljači i doprinosi intenzivnijem ukusu samog jela. Ovo jelo u potpunosti povezuje lov, kao temu objekta i njegov naziv prikazujući izbor mesa divljači i šumskih pečuraka kao neraskidivu prirodnu zajednicu, pravi lovačko-šumski specijalitet koji nećete naći ni na jednom meniju u Srbiji.

Lovački dom nudi i kvalitetnu ribu

Lovački dom nudi i kvalitetnu ribu

Kako bi gosti doživeli kompletan užitak, restoran se pobrinuo da za pripremu jela koristi isključivo najbolje domaće proizvode. Izuzetno lep i prijatan ambijent, daje poseban osećaj ušuškanosti koja se oseća u svakom kutku ovog prostora. Ovde je briga o gostu na prvom mestu, te obučeno i ljubazno osoblje samo zaokružuje sliku o objektu.

AUTOR: NATAŠA STEVANOVIĆ

FOTO: LOVAČKI DOM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije