
Chef Grant Achatz: Kako je Alinea promenila lice fine dininga
U restoranskoj industriji ime Chef Grant Achatz odavno je sinonim za inovaciju i stratešku hrabrost. Njegov restoran Alinea u Čikagu ne samo da je ...
pročitaj jošKragujevački restoran The Ambassador House je sa radom je počeo krajem u prošle godine, ali se ubrzo izdvojio kao jedno od popularnih gradskih mesta.
Različitim odnosima klasičnog i modernog stila restoran je uspešno podeljen na dve prostorne celine, pa tako ambijent prizemlja odiše opuštajućom atmosferom za porodična i prijateljska okupljanja, dok galerija pruža veću intimnost.
U lounge baru je dozvoljeno konzumiranje cigareta, veliki asoritiman ponude Singl Malt viskija i rumova upotpunjuje doživljaj uživanja u cigareti.
Pored toga, u ponudi ovog restorana je više od 100 etiketa vina, kako iz Srbije tako i širom cele planete.
Jelovnik je fuzija italijanske i francuske kuhinje, na čijem kreiranju su radili Šef Filip Miljić i su-šef Bogdan Koprivica.
Pasta sa hobotnicom
Jela poput Tataki tune sa edamameom, snegom od susamovog ulja i vasabi majonezom, biftek Cafe De Paris, konfitirani svinjski vrat sa pireom od šargarepe i paste od lešnika su jela koja su gosti izdvojili kao posebno dojmljiva.
Na fotografijama možete videti kako to izgleda servirana Tataki Tuna sa Wasabijem i snegom od susamovog ulja, koja je idealna za vreme posta kada vam dosadi jednolična hrana.
Tataki Tuna sa Wasabijem i snegom od susamovog ulja
Složićemo se da i Confit“ svinjski vrat sa pastom od lešnika izgleda fenomenalno što nam ukazuje na posvećenost i talenat kuvara.
Confit“ svinjski vrat sa pastom od lešnika
Adresa: Kralja Milana IV, 68, Kragujevac
Telefon: +381 66 610 5444
Radno vreme: svaki dan od 08.00 do 00.00
Instagram: @theambassador_house
Novitete ovog izuzetnog restorana možete pratiti na njihovoj Instagram stranici, kao i pogledati na koji način oni serviraju i dekorišu svoja jela.
Verujemo da ćete baš ovo mesto odabrati kada se nađete u Kragujevcu.
View this post on Instagram
U savremenom ugostiteljstvu, svaki detalj pravi razliku. Toalet u restoranu više nije samo funkcionalan prostor, već produžena pažnja koja se posve...
pročitaj jošDok pratimo dešavanja na 82. Filmskom festivalu u Veneciji, koji se održava od 27. avgusta do 6. septembra, svakodnevno smo u potrazi za najzanimlj...
pročitaj jošKaže se da je konobar pomalo i psiholog. I to je tačno. Njegov zadatak je da pročita gosta, da li želi razgovor ili mir, neprestanu pažnju ili disk...
pročitaj još