
Ukusi Alzasa na vrhu Srbije: Michelin večera Michela Hussera u La Pisti
Kada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj jošKragujevački restoran The Ambassador House je sa radom je počeo krajem u prošle godine, ali se ubrzo izdvojio kao jedno od popularnih gradskih mesta.
Različitim odnosima klasičnog i modernog stila restoran je uspešno podeljen na dve prostorne celine, pa tako ambijent prizemlja odiše opuštajućom atmosferom za porodična i prijateljska okupljanja, dok galerija pruža veću intimnost.
U lounge baru je dozvoljeno konzumiranje cigareta, veliki asoritiman ponude Singl Malt viskija i rumova upotpunjuje doživljaj uživanja u cigareti.
Pored toga, u ponudi ovog restorana je više od 100 etiketa vina, kako iz Srbije tako i širom cele planete.
Jelovnik je fuzija italijanske i francuske kuhinje, na čijem kreiranju su radili Šef Filip Miljić i su-šef Bogdan Koprivica.
Pasta sa hobotnicom
Jela poput Tataki tune sa edamameom, snegom od susamovog ulja i vasabi majonezom, biftek Cafe De Paris, konfitirani svinjski vrat sa pireom od šargarepe i paste od lešnika su jela koja su gosti izdvojili kao posebno dojmljiva.
Na fotografijama možete videti kako to izgleda servirana Tataki Tuna sa Wasabijem i snegom od susamovog ulja, koja je idealna za vreme posta kada vam dosadi jednolična hrana.
Tataki Tuna sa Wasabijem i snegom od susamovog ulja
Složićemo se da i Confit“ svinjski vrat sa pastom od lešnika izgleda fenomenalno što nam ukazuje na posvećenost i talenat kuvara.
Confit“ svinjski vrat sa pastom od lešnika
Adresa: Kralja Milana IV, 68, Kragujevac
Telefon: +381 66 610 5444
Radno vreme: svaki dan od 08.00 do 00.00
Instagram: @theambassador_house
Novitete ovog izuzetnog restorana možete pratiti na njihovoj Instagram stranici, kao i pogledati na koji način oni serviraju i dekorišu svoja jela.
Verujemo da ćete baš ovo mesto odabrati kada se nađete u Kragujevcu.
View this post on Instagram
Restoran Marco's u Požarevcu je u martu proslavio tri godine rada i to je bio jedan od razloga da ga posetimo. Drugi je što je od februara na snazi...
pročitaj jošAna Roš, čiji restoran Hiša Franko nosi tri Michelinove zvezdice, uskoro otvara nov restoran. Naime, krajem 2025. godine, u partnerstvu s Valamar h...
pročitaj jošUgledni gastronomski vodič Gault&Millau, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije (TOS), svečano je predstavio novo izdanje za 2025. godi...
pročitaj još