Dve nove Napolitane i kokteli na točenje u pizzeriji Pietra u Westu 65
Poznata Cocktail pizzeria Pietra sa Vračara proširila je svoje poslovanje na Novi Beograd. Novi prostor sa specifičnom ponudom osvanuo je u popular...
pročitaj jošDanijel Zlatković nas je opet obradovao i osvetlao obraz srpskom kulinarstvu. Na internacionalnom takmičenju Campionato del Mondo di Pizza ExpoCook u konkurenciji 150 takmičara proglašen je za najboljeg pizzaiola van Italije.
Nakon što je prošle godine osvojio Svetski kup u pica majstorstvu, Danijel Zlatković se ponovo našao na vrhu. Na takmičenju u Palermu oduševio je celokupan žiri, ali i publiku koja je uz glasno odobravanje i aplauz ispratila svojevrstan performans našeg velemajstora.
„Konkurencija je bila veoma jaka, bilo je oko 150 takmičara iz 12 zemalja i presrećan sam što sam uspeo da se izdvojim od drugih. Drago mi je da su prepoznali kreativnost i inovativnost, a posebno mi znači to što je legendarni napuljski pica majstor don Antonio Starita bio oduševljen mojim nastupom“, kaže Danijel i dodaje da mu je posebna čast što je proglašen za najboljeg picajola izvan Italije.
„Ovo takmičenje za mene ima posebno značenje, jer je poslednje gde se pojavljujem kao takmičar. Ipak, tu nije kraj, jer već sada imam dosta poziva da budem član stručnog žirija“, priča nam Danijel dodajući da će se u nastavku karijere posvetiti edukaciji pica majstora u želji da prenese svoje stečeno znanje i iskustvo.
Redakcija magazina Cafe Bar & Restoran čestita Danijelu Zlatkoviću, našem saradniku i prijatelju, i želi mu puno uspeha u daljoj karijeri.
U septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj jošMolekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošČuveni chef Alain Ducasse objašnjava kada je zamalo dao otkaz, zašto je veganska hrana budućnost, govori o rekordnim Michelinovim zvezdicama i zaš...
pročitaj još