
Novi gastro festival i takmičenje Challenge Rekonstrukcija
Najbolji kuvari iz Srbije i regiona po drugi put se takmiče u rekonstrukciji i modernizaciji tradicionalnih jela. Posle takmičenja za najbolju mode...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Nišlijska mehana, Sokače i Vetrenjača
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
19. KRČMA „LADNA VODA“
Nikole Pašića 40, Pirot
Radno vreme: 11.00-23.00
View this post on Instagram
Ovde možete okusiti čuvene specijalitete domaće kuhinje pirotskog kraja, među kojima se izdvajaju kapama i jagnjeći čomlek.
20. KAFANA „BOEM“
Lava Tolstoja, TC ATP lok. 15, Pirot
Radno vreme: 09.00-22.00
Prepoznato kao jedino mesto gde tokom svih dvanaest meseci možete pronaći i kupiti autohtoni specijalitet pirotske regionalne kuhinje, peglanu kobasicu.
21. KAFANA „MALI BALKAN“
Vojvode Putnika 28, Šabac
Radno vreme: 09.00-00.00
View this post on Instagram
Ukusna jela tradicionalne kuhinje i jela sa roštilja poslužena u obilnim porcijama, uz toplu uslugu, prepoznatljiva su odlika ove šabačke kafane.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
U srcu Beograda, hotel Moskva i danas čuva ritual duži od veka – doručak sa pogledom na Terazije. Mirisi sveže kafe i peciva, zvuci klavira i šarm ...
pročitaj jošKafana pod lozom - lepo ime za jednu kafanu, što bi znalci rekli „Pogođeno ime!“ Ponekad dobro ime ume da pogodi više asocijacija od silnih rečenic...
pročitaj jošJedan od najstarijih gradova na Balkanu, Niš, nezamisliv je bez bogatog kulturnog i gastronomskog nasleđa. Niške kafane su pravo mesto ako želite d...
pročitaj još