Kikkoman bao buns soy souce

Kikkoman recept: Bao buns sa notom kimchi čili sosa oduševiće vas ukusom

Iako bao možda nije široko rasprostranjen u mejnstrim kulinarstvu, sigurno ste ga već sreli u kineskim restoranima ili na azijskim pijacama. Ove, kao pamuk mekane i jastučaste, lepinje često se poslužuju kao doručak, popularna ulična hrana ili lagan obrok za ručak i večeru.

Takođe, savršene su kao gurmanski zalogaj za zabave. Bao sve više osvaja jelovnike finih restorana, ne samo u Aziji, već i širom Evrope i drugih delova sveta. A sada Kikkoman donosi recept za bao buns koje možete pripremiti u svojoj kuhinji.

Kikkoman recept: Bao buns sa notom kimchi čili sosa

SASTOJCI za 2 osobe

  • 150 g brašna
  • 1½ kašičica instant kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 100 ml tople vode
  • 20 g suvih šitake pečuraka
  • 100 g pak choi kupusa
  • 1 šargarepa
  • 1 žuta paprika
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike Kikkoman susamovog ulja
  • 4 kašike Kikkoman prirodno fermentisanog soja sosa
  • 2 kašike ulja
  • 250 ml vode
  • 1 kašika Kikkoman začinjenog čili sosa za kimči
  • 1 kašika susama
  • 1 mladi luk

Kikkoman soy sauce

Stavite brašno, instant kvasac i šećer u činiju. Dobro promešajte i dodajte toplu vodu. Mešajte i umesite testo. Pokrijte i ostavite da nadođe na toplom mestu. Potopite pečurke u toplu vodu i neka odstoje 15 minuta. Sitno iseckajte pak choi. Narendajte šargarepu, a žutu papriku i beli luk sitno iseckajte. Dinstajte povrće u Kikkoman susamovom ulju, zatim dodajte iseckane pečurke i Kikkoman soja sos. Pržite nekoliko minuta, neprekidno mešajući, dok povrće ne omekša. Ostavite da se ohladi.

Podelite testo na šest jednakih delova i oblikujte svaki u lopticu. Razvucite u ravni disk. Stavite fil na svaki disk i zatvorite ivice da formirate paket. Zagrejte ulje u tiganju, blago pržite pogačice s obe strane, a zatim ih kuvajte u posudi za kuvanje na pari 5-7 minuta.

Isecite mladi luk na tanke kolutove. Pomešajte Kikkoman soja sos sa Kikkoman kimči čili sosom i poslužite pogačice uz sos. Pospite susamom i ukrasite seckanim mladim lukom.

FOTO: Freepik/freepik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije