Tradicionala 2025
10.11.2024 Restoran

Restorani sa tradicionalnim i autentičnim jelima Srbije

Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje – Tradicionala 2025.

Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

88. PEĆINA MARKO POLO
Lepterija bb, Sokobanja
Radno vreme: 09.00-21.00

Poznato izletište nadomak Sokobanje je pravi izbor ako poželite da se okrepite ispod stenovitih svodova.

  • Lepinja sa kajmakom pod sačem
  • Domaći sir i kajmak
  • Dimljeni vrat
  • Riba na žaru
  • Jagnjeće sarme pod sačem
  • Jaretina ispod peke
  • Praseće pečenje

89. GRADSKA KAFANA
Vojvođanska 21, Sombor
Radno vreme: 12.00-23.00


Gradska Kafana je sa modernizovanom kuhinjom zadržala stara jela Bačke, ali i dodala nova moderna internacionalna jela.

  • Popara sa sirom i palentom
  • Belo meze
  • Paradajz čorba
  • Svinjska rebra
  • Jagnjeći kotlet
  • Smuđ sa roštilja
  • Palačinke sa pekmezom

90. ZNAK PITANJA
Kralja Petra 6, Beograd
Radno vreme: 12.00-21.00, petak – nedelja 10.00-22.00

Od otvaranja 1823. godine, pa sve do danas ova kafana je mnogo više od kafane i radi se o istinskom simbolu Beograda.

  • Kačamak
  • Posna čorba
  • Vodeničarska mućkalica
  • Podvarak i sarma
  • Svadbarski kupus
  • Jagnjeća sarmica
  • Roštilj

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.

Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: Etno brvnara Groš

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije