Focaccia Antico Belgrade, italijanska kuhinja u Beogradu na vodi
Hercegovačka ulica u Beogradu na vodi postaje sve življa i življa kada je gastronomska ponuda u pitanju. U proleće ove godine otvoren je Focaccia A...
pročitaj jošPripremite ovaj sjajan ručak, prepun mediteranskih ukusa i savršene nutritivne vrednosti
SASTOJCI (za 4 osobe):
* 700 g listova repe
* 1 parče domaćeg hleba
* 20 komada conchigliona (testenina u obliku školjki od durum pšenice)
* 2 avokada
* 1 limun
* parmezan
* sveža papričica
* beli luk
* listovi badema
* sušeni paradajz u ulju
* inćuni u ulju
* maslinovo ulje
* so i biber
KORAK 1
Očistite listove repe i obarite ih u većoj količini ključale slane vode 2 minuta. Skuvajte u slanoj vodi školjke da budu al dente, iscedite ih i ohladite.
KORAK 2
Očistite avokado, iseckajte ga na komadiće i izmiksujte sa sokom od limuna, 2 obilne kašike rendanog parmezana, malo soli i malo mlevenog bibera. Dobijenu smesu stavite u poslastičarsku špric-kesu i njom napunite školjke.
KORAK 3
Odstranite koru od hleba, pa ga iseckajte na komadiće i propržite u tiganju na malo maslinovog ulja 2-3 minuta, da postane zlatnosmeđ i hrskav. Zagrejte u tiganju 5-6 kašika ulja, pa dodajte po koji kolut papričice, par inćuna i 1 čen belog luka izgnječenog sa ljuskom.
KORAK 4
Rasporedite listove repe po plehu obloženom papirom za pečenje i začinite ih sa nekoliko kašičica aromatizovanog ulja. Preko njih stavite punjene školjke, pospite ih prepečenim hlebom, sa 2 kašike rendanog parmezana, šakom listova badema, začinite aromatizovanim uljem i pecite na 190 stepeni Celzijusovih 10 do 12 minuta.
KORAK 5
Izvadite školjke i servirajte ih na tanjire, upotpunite komadićima sušenog paradajza iz ulja i poslužite.