Made in Italy. Pardulas, slatke korpice pune duše
Gastronomski identitet Sardinije se izražava kroz malloreddus i culurgiones pastu, prasetinu sa ražnja uz pane karaso, pekorino Sardo i limončelo. ...
pročitaj jošPripremite ovaj sjajan ručak, prepun mediteranskih ukusa i savršene nutritivne vrednosti
SASTOJCI (za 4 osobe):
* 700 g listova repe
* 1 parče domaćeg hleba
* 20 komada conchigliona (testenina u obliku školjki od durum pšenice)
* 2 avokada
* 1 limun
* parmezan
* sveža papričica
* beli luk
* listovi badema
* sušeni paradajz u ulju
* inćuni u ulju
* maslinovo ulje
* so i biber
KORAK 1
Očistite listove repe i obarite ih u većoj količini ključale slane vode 2 minuta. Skuvajte u slanoj vodi školjke da budu al dente, iscedite ih i ohladite.
KORAK 2
Očistite avokado, iseckajte ga na komadiće i izmiksujte sa sokom od limuna, 2 obilne kašike rendanog parmezana, malo soli i malo mlevenog bibera. Dobijenu smesu stavite u poslastičarsku špric-kesu i njom napunite školjke.
KORAK 3
Odstranite koru od hleba, pa ga iseckajte na komadiće i propržite u tiganju na malo maslinovog ulja 2-3 minuta, da postane zlatnosmeđ i hrskav. Zagrejte u tiganju 5-6 kašika ulja, pa dodajte po koji kolut papričice, par inćuna i 1 čen belog luka izgnječenog sa ljuskom.
KORAK 4
Rasporedite listove repe po plehu obloženom papirom za pečenje i začinite ih sa nekoliko kašičica aromatizovanog ulja. Preko njih stavite punjene školjke, pospite ih prepečenim hlebom, sa 2 kašike rendanog parmezana, šakom listova badema, začinite aromatizovanim uljem i pecite na 190 stepeni Celzijusovih 10 do 12 minuta.
KORAK 5
Izvadite školjke i servirajte ih na tanjire, upotpunite komadićima sušenog paradajza iz ulja i poslužite.
Novi broj magazina La Cucina & Vino je od danas na prodajnim mestima širom Srbije. La Cucina & Vino slavi Uskrs sa svojim vernim čitateljk...
pročitaj jošTitula kraljice luksuznog turizma sa pet zvezdica je, čini nam se, oduvek pripadala obali Amalfi. Između Sorenta, Pozitana, Amalfija, Ravela nalaze...
pročitaj jošPosmatrajući možete mnogo naučiti o životu, a i o ljudima. O italijanskom narodu i njegovim navikama možete otkriti interesantne ifnormacije samo n...
pročitaj još