
KISSA10 spremna za leto! Nova pića, nov šef kuhinje i skrivena terasa u dvorištu
Krajem maja, vinilska izakaja i bar KISSA10 na Dorćolu predstavlja prvo ažuriranje menija od otvaranja. U ponudi je sada još više minimalističke hr...
pročitaj jošZa sve one koji žude za putovanjima i odmorom upravo sada, beogradska vinilna izakaya i koktel bar KISSA10 tokom jula organizuje teleportaciju na raznolike lokacije, od Latinske Amerike do Okeanije i Polinezije (budući da je tiki estetika bara inspirisana njihovom kulturom, koja je počela da se širi Amerikom i van nje od sredine prošlog veka).
Već prve nedelje jula, KISSA10 ugostiće NGLY-a – muzičara iz Buenos Airesa, koji meša latinoameričke zvuke, dub ritmove, živu perkusiju i eksperimentalnu elektroniku. Njegova izdanja su izlazila, na primer, za L.I.E.S. Records, Russian Torrent Versions i Mind Records. U svoje setove NGLY uvek unosi duh Južne Amerike – i upravo to se može očekivati od njegovog nastupa u KISSA10, na večernjem matineu 6. jula od 19 časova.
Meni novog Latino Sunday osmišljen je u tonu muzike: gostujući kuvar Pablo pripremaće tostadu sa kaktusom na hrskavoj kukuruznoj tortilji sa zelenom salatom, pasuljem i mariniranom kaktus salatom, losos tataki u meksičkom stilu, sa ponzuom, kao i sočne svinjske ražnjiće carnitas sa paprikom i jalapenjom, i naravno, čuros. Pablo je rođen u Meksiku, ali već desetak godina živi i radi u ugostiteljstvu u Srbiji (a svira i u metal bendu).
Na kraju, koktel specijal dana: autentična Michelada sa pivom, slatkom i ljutom mlevenom paprikom, sokom od limete, tabaskom i vorčester sosom, kao i paradajz sokom, u duhu verzije popularnije van Meksika.
Latino Sunday
6. jula, od 17h do 22h
NGLY nastupa od 19h
U drugoj polovini jula, KISSA10 će predstaviti još jedan specijalan meni, posvećen tiki kulturi i Danu mora, koji se u Japanu obeležava trećeg ponedeljka u mesecu. To znači još više letnjih pića i utisaka. A kompletan raspored DJ setova za jul možete pronaći ovde.
Usred beogradske letnje vreve, June café lansirao je novu sezonu osvežavajućih napitaka, dostupnih do kraja septembra. Letnji meni sada broji sedam...
pročitaj jošDugo je važilo uverenje da će Gen Z, generacija rođenih od kraja 90-ih do ranih 2010-ih, u velikoj meri izbegavati klasičan alkohol. Fokus trendova...
pročitaj jošPrvo međunarodno gostovanje kineskog restorana i bara Ming Dynasty Food održaće se u beogradskom koktel baru Ćilim. U subotu, 19. jula, ulice Beogr...
pročitaj još