
Jedna adresa, tri doživljaja: Fresca, KISSA10 i Pretop zovu vas u Dobračinu 29a
Ovog vikenda beogradska Dobračina 29a postaje mesto koje se ne preskače. Fresca Cellar i KISSA10 udružuju snage, a u goste stiže i čuveni beogradsk...
pročitaj jošPraznik posvećen zahvalnosti okeanu, koji je čak i državni, u Japanu se proslavlja svakog 21. juna. Tog dana porodice odlaze na plaže, a akvarijumi, muzeji i druge institucije povezane s morem organizuju posebne programe.
Vinilska izakaja i bar KISSA10 tim povodom pokreće letnji „resort“ meni; od „morskih“ i tiki koktela do jela s ribom i morskim plodovima. Setivši se mora, u KISSA10 nisu mogli da ne pomisle i na japanska letovališta, ali i na tiki kulturu, nastlu sredinom prošlog veka.
Bar-menadžer Jevgenij Klimenko osmislio je osvežavajuću varijaciju na Singapore Sling, bistru klarifikovanu Pina Coladu s penom od likera blue curacao, kao i dve verzije jednog od najpoznatijih tiki koktela, Mai Tai. Priprema se od začinjenog ruma, oršade, šećera demere, narandže i limete, a može se naručiti i u bezalkoholnoj varijanti.
Šef kuhinje KISSA10 Anton Krasikov u tiki meni dodao je lagane hand rollove i konkretnija jela kao poke s lososom. Novi hit biće slatka zemička s vanila sladoledom i miso karamelom, koju vredi pojesti što brže, posebno na +36.
Specijalni meni važi do 21. septembra, odnosno do poslednjeg dana leta, a čine ga:
» Pink Moon (Hendrick’s Oasium, Baijiu, Benedictine, ananas, limeta, brusnica)
» Escape (beli rum, kokos, ananas, limeta, pena od blue curacao)
» Voodoo Child (začinjen rum, oršada, smeđi šećer, narandža, limeta)
» Voodoo Child n/a (oršada, smeđi šećer, narandža, limeta)
» Salmon Hand Rolls
» Poke s lososom, fermentisanim povrćem i ljutim majonezom
» Bao s vanila sladoledom
Prvi zero waste kafić od 2022. godine radi u centralnom delu Zagreba, na Vlaškoj 10. Vlasnica Lori Brnčić postavila je sebi jasan cilj: spojiti lju...
pročitaj jošBeogradski June Café doručak donosi u novom, proširenom, izdanju i tako nastavlja da osvežava svoju ponudu! Nakon nedavne izmene večernjeg menija, ...
pročitaj jošBeograd je ovog leta dobio još jednu dozu italijanskog šarma – i to u najboljoj kombinaciji: platna, četkice i čaše hladnog Mionetto Prosecca. Na k...
pročitaj još