
Jul u KISSA10: Latino Sunday, tiki estetika i DJ setovi
Za sve one koji žude za putovanjima i odmorom upravo sada, beogradska vinilna izakaya i koktel bar KISSA10 tokom jula organizuje teleportaciju na r...
pročitaj jošPraznik posvećen zahvalnosti okeanu, koji je čak i državni, u Japanu se proslavlja svakog 21. juna. Tog dana porodice odlaze na plaže, a akvarijumi, muzeji i druge institucije povezane s morem organizuju posebne programe.
Vinilska izakaja i bar KISSA10 tim povodom pokreće letnji „resort“ meni; od „morskih“ i tiki koktela do jela s ribom i morskim plodovima. Setivši se mora, u KISSA10 nisu mogli da ne pomisle i na japanska letovališta, ali i na tiki kulturu, nastlu sredinom prošlog veka.
Bar-menadžer Jevgenij Klimenko osmislio je osvežavajuću varijaciju na Singapore Sling, bistru klarifikovanu Pina Coladu s penom od likera blue curacao, kao i dve verzije jednog od najpoznatijih tiki koktela, Mai Tai. Priprema se od začinjenog ruma, oršade, šećera demere, narandže i limete, a može se naručiti i u bezalkoholnoj varijanti.
Šef kuhinje KISSA10 Anton Krasikov u tiki meni dodao je lagane hand rollove i konkretnija jela kao poke s lososom. Novi hit biće slatka zemička s vanila sladoledom i miso karamelom, koju vredi pojesti što brže, posebno na +36.
Specijalni meni važi do 21. septembra, odnosno do poslednjeg dana leta, a čine ga:
» Pink Moon (Hendrick’s Oasium, Baijiu, Benedictine, ananas, limeta, brusnica)
» Escape (beli rum, kokos, ananas, limeta, pena od blue curacao)
» Voodoo Child (začinjen rum, oršada, smeđi šećer, narandža, limeta)
» Voodoo Child n/a (oršada, smeđi šećer, narandža, limeta)
» Salmon Hand Rolls
» Poke s lososom, fermentisanim povrćem i ljutim majonezom
» Bao s vanila sladoledom
Ušuškan u ulici Knjeginje Ljubice, restoran Ljubica kombinuje lakoću dnevnog zalogaja i kreativnost tanjira kakvu očekujete od mesta koje voli da p...
pročitaj jošZornića kuća nije samo još jedno etno domaćinstvo, to je mesto koje spaja bitne segmente života, negujući tradiciju, kulturu, vrhunsko kulinarstvo,...
pročitaj jošIza svakog tanjira krije se priča - o sastojcima, o ljudima koji su ih birali, o šefovima kuhinja koji su je pretočili u ukus koji se pamti. Kao i ...
pročitaj još