08.10.2020 Cafe Bar

Coffe Craft, dašak Italije u Aleksandrovcu

Ideja o sopstvenom ugostiteljskom objektu kod Nikole Milanovića se rodila na proputovanju kroz postojbinu kulture kafe, Italiju. Dogodilo se potpuno slučajno dok je degustirao zlatni italijanski espreso, čiji ga je ukus potpuno obuzeo.

„Odlučili smo se za Antico Sapore“

– Do tog trenutka, kao iskreni ljubitelji tog napitka, nismo probali ništa slično. Maksimalno smo se posvetili zadatku da taj autentični ukus prezentujemo u kafeteriji gostima u našem malom gradu. Kolebali smo se koju kafu da odaberemo premda je na tržištu dosta dobrih i kvalitetnih, ali ipak smo se odlučili za Antico Sapore, kafu koja je imala najpribližniji ukus onoj koja nas je fascinirala – priča Nikola Milanović i dodaje da je prilikom otvaranja kafeterije bio svestan da ih čeka još mnogo posla pored želje da prenesu deo Italije u lokal.
– Posebno smo obratili pažnju na svaki detalj enterijera kako bismo gostima pružili udobnost i vizuelno uživanje. Kvalitet, raznolikost i, naravno, čistoća takođe su bitni za razvoj kafeterije. Za profesionalnu uslugu morate imati profesionalne konobare koji će vam pozdravom i osmehom ulepšati dan. Baristi prolaze kroz detaljnu obuku, počevši od pravilnog korišćenja kafe aparata i mlina do ukrašavanja kafe pomoću latte-art tehnike. Veoma je važno ići u korak s vremenom, pratiti inovacije, raditi konstantno na enterijeru i poštovati svaku mušteriju – kaže Nikola.

„Svaki kafić u Aleksandrovcu je jedinstven“

Na konkurenciju se nisu osvrtali jer su u posao ušli sa ogromnom verom u svaki potez.
– Znali smo šta gosti očekuju i od početka smo bili posvećeni najsitnijim detaljima. Svaki kafić u Aleksandrovcu poštujem jer je jedinstven na svoj način, ali mi svakog dana težimo unapređenju posla da bismo bili konkurentni.

Priznaje da je teško zadržati dobrog radnika jer svi teže ka većoj zaradi koja se, zasad, još uvek nalazi u inostranstvu.
– Svake druge nedelje organizujemo sastanke s radnicima, razgovaramo o dobrim i lošim stranama posla. Na sastancima uvek možete videti kako se zaposleni odnose prema poslu i koliko žele da rade. Morate da se borite za radnike i da ih motivišete jer mi ne možemo bez njih, kao što ni oni ne mogu bez nas. Dati im slobodan dan za rođendan, iznenaditi ih nekim poklonom, nagraditi za dobro obavljen posao, jednostavno dati im do znanja da su cenjeni. Mi novčano nagrađujemo radnika meseca, što je rezultiralo i povećanjem prometa. Jednostavno, dajemo da bismo dobili! – završio je priču ovaj vredni i uporni ljubitelj espressa koji svakog dana živi svoj san.

Coffe Craft
Aleksandrovac, Jaše Petrovića 27
telefon 064/890-44-18
@coffeecraft.caffe

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: COFFE CRAFT

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije