Novo u Tis snabdevanje: Ručno pravljeni proizvodi od pečene paprike
Ručno pravljeni proizvodi od pečene crvene paprike i patlidžana iz Severne Makedonije možete poručiti direktno od distributera Tis snabdevanje: ...
pročitaj jošInteresantan spoj dodataka glavnoj namirnici laks kareu, koje čine slatkaste suve šljive, njeguška pršuta u kombinaciji s ajvarom, kačkavaljem, kajmakom i lukom čine fuziju koja će obradovati sve gurmane. Šešir vešalica se smatra istinskim tradicionalnim delikatesom.
Kuvari često kombinuju suve šljive za pripremu ovakvih specijaliteta jer njihova kiselina apsorbuje masti. Prednost je i ta što se osušeno voće može dugo čuvati dok stajanje ne utiče na hranljivu vrednost. Suva šljiva sadrži koncentrisane blagotvorne sastojke, dok je energetska vrednost znatno veća u odnosu na sveže plodove.
SASTOJCI:
250 g svinjskog laks karea
40 g suvih šljiva
40 g kačkavalja
30 g njeguške pršute
30 g ajvara
30 g kajmaka
malo belog luka
Prilog pekarski krompir, grašak, kukuruz i šargarepa.
PRIPREMA:
Svinjski laks kare razlupati u obliku šnicle, napuniti ga suvim šljivama i kačkavaljem, zatim obložiti listovima njeguške pršute. Ispeći na roštilju. Zagrejati kajmak, dodati ajvar i začiniti sa malo belog luka. Iseći ispečenu vešalicu na tri komada i servirati na toplom sosu od ajvara i kajmaka uz dodatak povrća kao priloga.
SAŠA KOVAČ
Šef kuhinje restorana “Tri šešira”
U autorskom tekstu chef Nenad Živković upoznaje čitaoce magazina CafeBar & Restoran sa terminom reduktarijanstvo, novim pravcem u kulinarstvu, ...
pročitaj jošStevan Pejdanovski, Head Chef restorana La Pista na Kopaoniku, odrastao je u porodici u kojoj je baka radila kao kuvarica u školskom restoranu, maj...
pročitaj još