
Srbija na tanjiru: Najbolji sirevi od Zlatibora do Homolja
Iz godine u godinu, Srbija otkriva sve veći broj svojih autentičnosti zainteresovanim posetiocima, turistima, putnicima i zaljubljenicima u hranu i...
pročitaj jošInteresantan spoj dodataka glavnoj namirnici laks kareu, koje čine slatkaste suve šljive, njeguška pršuta u kombinaciji s ajvarom, kačkavaljem, kajmakom i lukom čine fuziju koja će obradovati sve gurmane. Šešir vešalica se smatra istinskim tradicionalnim delikatesom.
Kuvari često kombinuju suve šljive za pripremu ovakvih specijaliteta jer njihova kiselina apsorbuje masti. Prednost je i ta što se osušeno voće može dugo čuvati dok stajanje ne utiče na hranljivu vrednost. Suva šljiva sadrži koncentrisane blagotvorne sastojke, dok je energetska vrednost znatno veća u odnosu na sveže plodove.
SASTOJCI:
250 g svinjskog laks karea
40 g suvih šljiva
40 g kačkavalja
30 g njeguške pršute
30 g ajvara
30 g kajmaka
malo belog luka
Prilog pekarski krompir, grašak, kukuruz i šargarepa.
PRIPREMA:
Svinjski laks kare razlupati u obliku šnicle, napuniti ga suvim šljivama i kačkavaljem, zatim obložiti listovima njeguške pršute. Ispeći na roštilju. Zagrejati kajmak, dodati ajvar i začiniti sa malo belog luka. Iseći ispečenu vešalicu na tri komada i servirati na toplom sosu od ajvara i kajmaka uz dodatak povrća kao priloga.
SAŠA KOVAČ
Šef kuhinje restorana “Tri šešira”
Restoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošDa li sam verovao da će MasterChef Srbija iznedriti profesionalnog kuvara? Priznajem da nisam. Ipak, drago mi je što sam pogrešio. Anamaria Babičko...
pročitaj jošKada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj još