
Roštilj je katastrofa za burgere! Tvrdi slavni chef David Chang
Slavni chef David Chang je na svom podkastu izjavio da je burger zadnja stvar koju bismo trebali stavljati na roštilj. "Roštilj pretvara sočan bur...
pročitaj jošInteresantan spoj dodataka glavnoj namirnici laks kareu, koje čine slatkaste suve šljive, njeguška pršuta u kombinaciji s ajvarom, kačkavaljem, kajmakom i lukom čine fuziju koja će obradovati sve gurmane. Šešir vešalica se smatra istinskim tradicionalnim delikatesom.
Kuvari često kombinuju suve šljive za pripremu ovakvih specijaliteta jer njihova kiselina apsorbuje masti. Prednost je i ta što se osušeno voće može dugo čuvati dok stajanje ne utiče na hranljivu vrednost. Suva šljiva sadrži koncentrisane blagotvorne sastojke, dok je energetska vrednost znatno veća u odnosu na sveže plodove.
SASTOJCI:
250 g svinjskog laks karea
40 g suvih šljiva
40 g kačkavalja
30 g njeguške pršute
30 g ajvara
30 g kajmaka
malo belog luka
Prilog pekarski krompir, grašak, kukuruz i šargarepa.
PRIPREMA:
Svinjski laks kare razlupati u obliku šnicle, napuniti ga suvim šljivama i kačkavaljem, zatim obložiti listovima njeguške pršute. Ispeći na roštilju. Zagrejati kajmak, dodati ajvar i začiniti sa malo belog luka. Iseći ispečenu vešalicu na tri komada i servirati na toplom sosu od ajvara i kajmaka uz dodatak povrća kao priloga.
SAŠA KOVAČ
Šef kuhinje restorana “Tri šešira”
Slavni chef David Chang je na svom podkastu izjavio da je burger zadnja stvar koju bismo trebali stavljati na roštilj. "Roštilj pretvara sočan bur...
pročitaj jošMauro Colagreco, najpoznatiji po svojoj inovativnoj kuhinji u francuskom Mirazuru, nakon višegodišnjih najava napokon će ostvariti svoj san. Che...
pročitaj jošPizza Fest Srbija 2023 dolazi u Srbiji zahvaljujući Danijelu Zlatkoviću i Danijeli Pantić Vlahović. Pizza Fest Srbija 2023. će se održati u Beogr...
pročitaj još