1 Tri Šešira
23.12.2021 Restoran

Tri Šešira peti na listi 100 najboljih tradicionalnih restorana na svetu!

Svetski atlas hrane, Taste Atlas , objavio je listu 100 najboljih tradicionalnih jela, restorana i kuhinja na svetu za 2021. godinu. Čuveni skadarlijski restoran Tri šešira se našao na petom mestu najboljih tradicionalnih restorana.

Godine postojanja, status, ocene kritičara hrane i popularnost jela

Web stranica posvećena svetskoj kuhinji, Taste Atlas, po prvi put je nominovao 100 najboljih tradicionalnih restorana na svetu, kao i 100 najboljih lokalnih restorana. Ove dve liste sadrže najpouzdanije i dugo vremena prepoznatljive restorane na svetu koji služe lokalna jela zasnovana na tradicionalnim receptima koji su usavršavani i dokazivani generacijama. Liste restorana se sastavljaju na osnovu broja godina postojanja, statusa, ocene kritičara hrane i turističkih vodiča, popularnosti serviranih jela i ocena lokalnih posetilaca.

2 Tri Šešira

Karađođeva, pljeskavica, sarma, ajvar, prebanac i ćevapi

Tri šešira je ocenjen kao jedan od najautentičnijih restorana u Beogradu koji postoji od 1864. godine, a nalazi se u srcu Skadarlije. Poznat je po dobroj usluzi i kvalitetu, prepoznatljivom ambijentu i tradicionalnoj srpskoj kuhinji. Od jela koja se preporučuju na spisku se našla Karađorđeva šnicla, pljeskavica, sarma, ajvar, prebranac i ćevapi.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: TRI ŠEŠIRA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije