Top 5 ekscentričnih vrsta džina! Od mravljeg, čokoladnog, do džina od tartufa
Industrija craft džinova doživljava pravi bum i raste brže pre nekoliko godina kada je sve počelo. Džin nije komplikovano piće za proizvesti i razl...
pročitaj jošU februaru 2023. godine sa radom je počeo restoran Woven by Adam Smith u okviru zadivljujućeg Coworth Parka, pri Dorchester Collection. Nakon potpune adaptacije, a u roku od šest meseci od kako je novi restoran počeo sa radom, došla je prva Michelinova zvezdica u vodiču za 2023. godinu.
Marinirani losos sa džinom je klasično, a uzbudljivo jelo chefa Adama Smitha.
PROČITAJ JOŠ! Najskuplja večera za dvoje košta 17.000 evra
Dok je desetak godina radio sa Džonom Vilijamsom u Ricu, Adam Smit se zaljubio u složenost klasičnog kulinarstva. A ovim receptom pokazao je da uz dovoljno promišljanja, veštine, ambicija i samopouzdanja ovakva hrana i te kako može da nadmaši trenutno aktuelne ukuse.
SASTOJCI (za 6-8 osoba)
ZA LOSOSA
PROČITAJ JOŠ! Pripremite bakalar sa čorizo kobasicom
Proverite da na ribi nema ostataka kože i kostiju, pa stavite losos u posudu sa visokim ivicama. Sameljite ostale sastojke u blenderu, da dobijete glatku smesu. Prelijte ravnomerno dobijenu marinadu preko lososa, pa ostavite 24 sata u frižideru, okrećući ribu svakih 6 sati. Zatim, uklonite marinadu i isperite lososa u ledeno hladnoj vodi, pa prebrišite papirnim ubrusom. Narežite na tanke šnite i ostavite sa strane dok pripremite preliv.
ZA DRESING
PROČITAJ JOŠ! Molekularna sarma 2.0 by chef Vladimir Kučera
Nastružite koru pomorandži, a zatim isfiletirajte zadržavajući sok. Procedite sok kroz sitno sito, pomešajte sa korom, pa dodajte so, šećer i sjedinite. Dodajte maslinovo ulje i emulgujte. Listove bosiljka isecite na kockice od 5 mm i dodajte u preliv. Poslužite losos sa tanko isečenom glavicom komorača, prelivenom dresingom.
Restoran Tchaikovsky, nekada Kafana Moskva, mesto prepuno živopisnih priča, koraka znamenitih ličnosti i stvaralaštva, nalazi se u samom srcu Beogr...
pročitaj jošChef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj jošMolekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj još