
Slavni chef isprobao chili con carne po receptu iz zatvora San Quentin
Ovako se jede u poznatom američkom zatvoru! Slavni chef dobio recept i isprobao ga! Chili con carne po receptu iz zatvora San Quentin Jacques P...
pročitaj jošKventin Grejsi, talentovani dvadesetsedmogodišnjak, aktuelni je menadžer i šef koktel bara i bistroa “Mojo dax” u francuskom gradu Daksu. Nakon što je prve korake napravio uz Mišela Žerara, jednog od začetnika nouvelle cuisine, radio je u kuhinjama Serena Lago di como, u hotelu sa pet zvezdica na ostrvu Sveti Bartolomej. Nakon toga pridružio se Aleksandru Buskeu u njegovom ateljeu u Bijaricu.
SASTOJCI (4 PORCIJE): Za sablé krekere potrebno je:
1 jaje
40 g brašna
40 g putera
60 g parmezana
150 g dimljenog lososa
50 g lososove ikre
20 dl pavlake
2 dl bergamot soka
prstohvat kavijara od limete
kandirana limunova kora
PRIPREMA:
Za sablé: sjedinite brašno, parmezan i puter. Izradite smesu, dodajte jaje i mesite dok ne dobijete homogenu smesu. Razvijte na oko 1 cm debljine, okruglim kalupom napravite krekere i ostavite da se rashladi 30 minuta u frižideru.
Stavite na pleh i pecite 20 minuta na 165 stepeni.
Lososa nasecite na komade primerene krekerima. Umutite pavlaku i sok od bergamota. Pomešajte ikru i kavijar od limete u istoj razmeri.
Rasporedite po krekerima, ukrašavajući musom od bergamota i komadima lososa. Dekorišite po želji seckanim vlašcem
Uz ove krekere sjajno ide Niskooktanska margarita. A kako je pripremiti, možete pročitati OVDE.
Početak dana može biti mnogo lepši ako jutro provedete na lepom mestu uz dobru energiju i još bolju kafu. Nika caffe bar je idealan za jutarnju ka...
pročitaj jošNovo mesto u Zemunu na kom možete uživati u šoljici kafe i neobaveznom druženju sa prijateljima osvanulo je na Avijatičarskom trgu. Don Gagi je pr...
pročitaj još