Pismo iz Njujorka: Kako otključati legendarni Daikiri
Pismo iz Njujorka nam je poslao naš stručni saradnik Nikola Nikoletić u svom autorskom tekstu otkriva kako otključati legendarni koktel i nezaobila...
pročitaj jošDanijele Đentile je jedno od referentnih imena italijanskog koktel umeća. Sa sobom uvek „nosi kofer“ krcat iskustvom stečenim po svetu. Italijansko ministarstvo za turizam odabralo ga je da bude deo tima koji, na nacionalnom nivou, promoviše italijanski stil. U profesionalnom
udruženju barmena Italije zadužen je za pružanje konsultantskih usluga.
SASTOJCI:
30 ml tekile
50 ml mešavine agruma
15 ml soka od bergamota
PRIPREMA:
Snažno šejkirati sve sastojke i sipati u čašu punu leda. Ukrasiti limunovom korom i solju.
PLUS
Sa šećerom sjedinite sok dobijen ceđenjem agruma (limeta, limun, grejpfrut). Tučkom pritisnite mešavinu kako biste iscedili esencijalne sokove kore agruma. Ostavite mešavinu da odstoji jedan sat. Filtrirajte sve i dodajte 10% Curacao tripl seka.
Uz ovaj koktel odlično se uparuje zalogaj u vidu Sejbl Bretona sa filetima lososa. Recept možete pročitati OVDE.
Beogradsko novo mesto za zagrevanje je B4 bar, koji se pozicionirao u centralnoj ulici na Dorćolu. View this pos...
pročitaj jošDanilo Dača Božović godinama važi za jednog od najboljih barmena Majamija, a u intervjuu za naš magazin otkriva kako funkcioniše njegov Swizzle Rum...
pročitaj jošU Beogradu, u blizini Južnog bulevara je nedavno sa radom počeo coffee and snack bar Brašov. Brasov coffee & snack bar je uređen u minimalisti...
pročitaj još