Top 5 ekscentričnih vrsta džina! Od mravljeg, čokoladnog, do džina od tartufa
Industrija craft džinova doživljava pravi bum i raste brže pre nekoliko godina kada je sve počelo. Džin nije komplikovano piće za proizvesti i razl...
pročitaj jošU februaru 2023. godine sa radom je počeo restoran Woven by Adam Smith u okviru zadivljujućeg Coworth Parka, pri Dorchester Collection. Nakon potpune adaptacije, a u roku od šest meseci od kako je novi restoran počeo sa radom, došla je prva Michelinova zvezdica u vodiču za 2023. godinu.
Marinirani losos sa džinom je klasično, a uzbudljivo jelo chefa Adama Smitha.
PROČITAJ JOŠ! Najskuplja večera za dvoje košta 17.000 evra
Dok je desetak godina radio sa Džonom Vilijamsom u Ricu, Adam Smit se zaljubio u složenost klasičnog kulinarstva. A ovim receptom pokazao je da uz dovoljno promišljanja, veštine, ambicija i samopouzdanja ovakva hrana i te kako može da nadmaši trenutno aktuelne ukuse.
SASTOJCI (za 6-8 osoba)
ZA LOSOSA
PROČITAJ JOŠ! Pripremite bakalar sa čorizo kobasicom
Proverite da na ribi nema ostataka kože i kostiju, pa stavite losos u posudu sa visokim ivicama. Sameljite ostale sastojke u blenderu, da dobijete glatku smesu. Prelijte ravnomerno dobijenu marinadu preko lososa, pa ostavite 24 sata u frižideru, okrećući ribu svakih 6 sati. Zatim, uklonite marinadu i isperite lososa u ledeno hladnoj vodi, pa prebrišite papirnim ubrusom. Narežite na tanke šnite i ostavite sa strane dok pripremite preliv.
ZA DRESING
PROČITAJ JOŠ! Molekularna sarma 2.0 by chef Vladimir Kučera
Nastružite koru pomorandži, a zatim isfiletirajte zadržavajući sok. Procedite sok kroz sitno sito, pomešajte sa korom, pa dodajte so, šećer i sjedinite. Dodajte maslinovo ulje i emulgujte. Listove bosiljka isecite na kockice od 5 mm i dodajte u preliv. Poslužite losos sa tanko isečenom glavicom komorača, prelivenom dresingom.
Mladi chef Nikola Šorak je na Međunarodnom takmičenju San Pellegrino Young Chef ostvario istorijski uspeh za Srbiju osvojivši nagradu Food for Thou...
pročitaj jošChef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj jošU septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj još