Najskuplja večera jelo
03.01.2024 Hoteli

Najskuplja večera na svetu: 17.000 evra u Falkensteineru za dvoje

Koliko može da košta najskuplja večera za dvoje? U restoranu Serendipity 3 u Njujorku je 1.000 dolara po osobi, SubliMotion u Dubaiju je dvostruko skuplji, a u holandskom De Daltonsu je čitavih 5.000 dolara. A sada se u trku uključio i austrijski hotel.

Najskuplja večera Schlosshotel -velden-falkensteiner-view

Najskuplja večera od sedam jela

Luksuzni Falkensteiner Schlosshotel Velden u Koruškoj vam svakako nije prvi pao na pamet, no, odnedavno su uveli meni koji se prodaje po suludoj ceni. Naime, za večeru za dvoje koja se sastoji od sedam sledova potrebno je izdvojiti 17.000 evra.

Najskuplja večera restoran

Privatna muzika, profesionalni fotograf, popust za sobu…

Na internet stranici hotela ne piše šta sadrži „Najskuplja večera na svetu“, već samo navode da rade sa lokalnim i vrhunskim sastojcima izuzetnog kvaliteta. Dodaju i da, ako vreme dopušta, večeru serviraju na posebnoj lokaciji u blizini hotela. Uz večeru gost dobija privatnu živu muziku i  profesionalnog fotografa. Ipak, ovo ne vredi ni blizu 17.000 evra. U čemu je trik?

Najskuplja večera dijamant

Najskuplja večera sadrži i dijamant

Tajna ove astronomske cene je da na kraju večeri gosti uživaju u desertu od đumbira i maline u kojem je dijamant 3X kvaliteta od jednog karata, koji serviraju u saradnji sa austrijskom juvelirnicom Brettenbauer. Ovu večeru reklamiraju kao najprestižniju večeru u Austriji, a po ceni od 16.900 evra za dvoje, par dobija popust za sobe i spa tretmane.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Falkensteiner (@falkensteiner_hotels)

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: FALKENSTEINER SCHLOSSHOTEL VELDEN

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije