Predstavljamo Vam: Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran
Pred vama je novembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosi najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora, g...
pročitaj jošSada je potvrđeno ono što se dugo pričalo u kulinarskim krugovima. Legenda TV kuvanja Marta Stjuart otvara svoj prvi restoran početkom sledeće godine.
Lokalni magazin VitalVegas piše da će joj partner u poslu biti najbolji prijatelj i partner u šou Poltuck Dinner, Snup Dog, ali on se u dokumentaciji o restoranu ne spominje. Budući da Marta ne želi da komentariše vest o restoranu, prenosimo vam samo glasine. A one kažu da će restoran raditi u kazinu hotela Pariz, na lasvegaškom Stripu, tako da će restorani Gordona Remzija, Gaja Savoja i Nobua dobiti novog „komšiju“. Kako navode dobro obavešteni Marta planira da to bude tipičan francuski restoran visoke kuhinje.
Marta Stjuart je najpoznatija kao naslednica Džulije Čajld, žene koja je pedesetih i šezdesetih godina naučila Ameriku da kuva. Martini kuvari iz osamdesetih su postigle senzacionalan uspeh, a pre toga ova Poljakinja je vodila uspešan ketering biznis. Za mnoge bi otvaranje prvog restorana u osamdesetoj godini bila nemoguća misija, ali, svakako ne i za Martu Stjuart.
U autorskom tekstu chef Nenad Živković upoznaje čitaoce magazina CafeBar & Restoran sa terminom reduktarijanstvo, novim pravcem u kulinarstvu, ...
pročitaj jošStevan Pejdanovski, Head Chef restorana La Pista na Kopaoniku, odrastao je u porodici u kojoj je baka radila kao kuvarica u školskom restoranu, maj...
pročitaj još