Roštilj je katastrofa za burgere! Tvrdi slavni chef David Chang
Slavni chef David Chang je na svom podkastu izjavio da je burger zadnja stvar koju bismo trebali stavljati na roštilj. "Roštilj pretvara sočan bur...
pročitaj jošChef David Chang je prošle nedelje svojim zaposlenima najavio da će restoran Momofuku Ko u Njujorku poslužiti svoju zadnju večeru 4. decembra.
“Ništa loše nismo napravili u restoranu Momofuku Ko. Jednostavno mislim da trebamo da završimo ovu priču dok smo još na visokom nivou i sjajnoj formi“, rekao je u službenom saopštenju uz objašnjenje da je Momofuku Ko žrtva promena na restoranskom tržištu, tržištu koje je i sam značajno oblikovao.
“Kulinarski svet je danas totalno drugačiji nego pre 20 godina kada smo otvorili restoran„, dodao je još chef David Chang, i to je apsolutno tačno.
Chefu nije padalo na pamet da menja recepte zbog gostiju sa inteolerancijama. Vegetarijanci nisu bili sfera njegovog interesovanja, a hrana je uvek bila važnija od servisa. Službena deviza restorana je bila da gost, obično, nije u pravu.
Restoranska grupa Momofuku se suočila, kao i mnoge, s problemima izazvanim pandemijom. Chef Chang je morao zatvoriti dva restorana u Njujorku i Vašingtonu. Kasnije je zatvorio još tri, a Momofuku više nema nijedan restoran van Amerike.
Ipak, chef David Chang tvrdi da zatvaranje restorana ne znači da će se pridružiti onim slavnim chefovima koje ćemo viđati na ekranima, a ne u restorani.
“Restorani su i dalje jedini način da potpuno iskusite ono što radimo. Mi se zapravo vraćamo tamo gde je sve počelo sa Noodle Barom, a to su srce, energija i ukusi koji vam otvaraju oči“.
U septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj jošMolekularni momenat je temelj promišljanja u novom restoranu Delirium Silence. Bez obzira što je ovaj koncept u Srbiji prilično neistražen, chef Vl...
pročitaj jošNikola Šorak, jedan od najtalentovanijih kuvara koje Srbija trenutno ima, priprema se ovih dana za Međunarodno takmičenje San Pellegrino Young Chef...
pročitaj još