Momofuku Ko David Chang
29.10.2023 Chef

Momofuku Ko, restoran chefa Davida Changa u Njujorku, se zatvara

Chef David Chang je prošle nedelje svojim zaposlenima najavio da će restoran Momofuku Ko u Njujorku poslužiti svoju zadnju večeru 4. decembra.

„Ništa loše nismo napravili u restoranu“

“Ništa loše nismo napravili u restoranu Momofuku Ko. Jednostavno mislim da trebamo da završimo ovu priču dok smo još na visokom nivou i sjajnoj formi“, rekao je u službenom saopštenju uz objašnjenje da je Momofuku Ko žrtva promena na restoranskom tržištu, tržištu koje je i sam značajno oblikovao.
“Kulinarski svet je danas totalno drugačiji nego pre 20 godina kada smo otvorili restoran„, dodao je još chef David Chang, i to je apsolutno tačno.

Momofuku Ko jelo David Chang

Meko kuvano jaje sa kavijarom i čipsom, Momofuku Ko by chef David Chang

Chefu nije padalo na pamet da menja recepte zbog gostiju sa inteolerancijama. Vegetarijanci nisu bili sfera njegovog interesovanja, a hrana je uvek bila važnija od servisa.  Službena deviza restorana je bila da gost, obično, nije u pravu.

Momofuku Ko restoran enterijer

Momofuku Ko je prikazivao drugačije viđenje fine dininga

David Chang ne odlazi u TV chefove

Restoranska grupa Momofuku se suočila, kao i mnoge, s problemima izazvanim pandemijom. Chef Chang je morao zatvoriti dva restorana u Njujorku i Vašingtonu. Kasnije je zatvorio još tri, a Momofuku više nema nijedan restoran van Amerike.
Ipak, chef David Chang tvrdi da zatvaranje restorana ne znači da će se pridružiti onim slavnim chefovima koje ćemo viđati na ekranima, a ne u restorani.
“Restorani su i dalje jedini način da potpuno iskusite ono što radimo. Mi se zapravo vraćamo tamo gde je sve počelo sa Noodle Barom, a to su srce, energija i ukusi koji vam otvaraju oči“.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: MOMOFUKU KO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije