![Momofuku Ko David Chang](https://cafebarrestoran.rs/wp-content/uploads/2024/01/Momofuku-Ko-David-Chang-370x280.jpg)
Kraj restorana Momofuku Ko koji je promenio fine dining
Momofuku Ko, legendarni njujorški restoran chefa Davida Changa, koji je protresao čitavu restoransku industriju, prestao je sa radom 4. novembra i ...
pročitaj jošChef David Chang je prošle nedelje svojim zaposlenima najavio da će restoran Momofuku Ko u Njujorku poslužiti svoju zadnju večeru 4. decembra.
“Ništa loše nismo napravili u restoranu Momofuku Ko. Jednostavno mislim da trebamo da završimo ovu priču dok smo još na visokom nivou i sjajnoj formi“, rekao je u službenom saopštenju uz objašnjenje da je Momofuku Ko žrtva promena na restoranskom tržištu, tržištu koje je i sam značajno oblikovao.
“Kulinarski svet je danas totalno drugačiji nego pre 20 godina kada smo otvorili restoran„, dodao je još chef David Chang, i to je apsolutno tačno.
Meko kuvano jaje sa kavijarom i čipsom, Momofuku Ko by chef David Chang
Chefu nije padalo na pamet da menja recepte zbog gostiju sa inteolerancijama. Vegetarijanci nisu bili sfera njegovog interesovanja, a hrana je uvek bila važnija od servisa. Službena deviza restorana je bila da gost, obično, nije u pravu.
Momofuku Ko je prikazivao drugačije viđenje fine dininga
Restoranska grupa Momofuku se suočila, kao i mnoge, s problemima izazvanim pandemijom. Chef Chang je morao zatvoriti dva restorana u Njujorku i Vašingtonu. Kasnije je zatvorio još tri, a Momofuku više nema nijedan restoran van Amerike.
Ipak, chef David Chang tvrdi da zatvaranje restorana ne znači da će se pridružiti onim slavnim chefovima koje ćemo viđati na ekranima, a ne u restorani.
“Restorani su i dalje jedini način da potpuno iskusite ono što radimo. Mi se zapravo vraćamo tamo gde je sve počelo sa Noodle Barom, a to su srce, energija i ukusi koji vam otvaraju oči“.
Podstrek i inspiracija ponekad su potrebni i najboljima. Gronda je tu za sve korisnike, bez obzira da li se radi o izgradnji profesionalnog imena k...
pročitaj jošŠvajcarsko-francuski chef Amauri Guichon redovno oduševljava svoje pratioce na Instagramu, kojih ima preko 15 miliona. Pored toga, Amauri Guicho...
pročitaj jošJan Proot, pastry chef i čokolater, od početka karijere gaji strast prema čokoladi i poslasticama. Upravo to je i njegov glavni pokretač u radu. Na...
pročitaj još