
Chef kuhinje restorana GiG, Uroš Ivošević: Fine dining je vraški težak rad
Restoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošŠvajcarsko-francuski chef Amauri Guichon redovno oduševljava svoje pratioce na Instagramu, kojih ima preko 15 miliona.
Pored toga, Amauri Guichon prikazuje veštinu, stručnost, disciplinovanost, upornost, profesionalizam i druge kvalitete uspešnog mladog čoveka, koji kroz svoje kreacije postavlja trendove svetskog poslastičarstva.
View this post on Instagram
Kroz svoju kreaciju, Guichon nastoji da predstavi autentičan izraz i lična pravila.
Pokušavam da stvorim stvari koje ranije nisu urađene. Često me inspirišu različiti materijali i tehnike kao što su glina, rezbarenje, modni dizajn nameštaja, duvanje stakla… Tako da ćete moj doživljaj i pogled na te teme videti u pecivu i čokoladnim radovima koje pripremam. Takođe, volim da zavaram um tako što iz dana u dan stvaram stvari koje liče na objekte, poput sata, jajeta, kompasa. Reakcija koju želim da postignem kada svoj rad predstavim ljudima jeste da kažu: “Previše je lepo… Ne želim da ga jedem”, objašnjava chef Guichon.
Pripremite glamuroznu poslasticu sa kompotiranim jagodama i laganim kremom od malina, koji dodatno ulepšavaju crveni cracklin i bogat krem.
KOMPOZICIJA
CRVENI CRACKLIN
PROČITAJTE Uparite sladoled i makarunse
Umesite testo od svih sastojaka, a potom ga što bolje rastanjite i isecite odgovarajuće oblike.
PÂTE À CHOUX
Zajedno prokuvajte mleko, vodu, šećer, so i puter. Postepeno dodajte prethodno prosejano brašno, a zatim i jaja, uz mućenje. Formirajte male krofne od testa, prekrijte crvenim kreklinom i pecite na 195°C 25 minuta.
PROČITAJTE Marko Đerić novi chef kuhinje restorana Langouste o Guillaume Iskandaru
KOMPOT OD JAGODA
Skuvajte pire od jagoda, sok od brusnice, šećer, glukozu i pektin na 108°C. Zatim dodajte jagode i kratko prokuvajte, pa dodajte limunov sok. Odmah ohladite.
View this post on Instagram
KREM OD MALINA
Skuvajte pire od malina. Sjedinite žumanca i crème pâtissière u prahu, pa prokuvajte 1 minut. Kada se ohladi sjedinite sa umućenom slatkom pavlakom.
MASCARPONE KREM
Hidratirajte želatin u vodi. Prvo zagrejte pavlaku i šećer, dodajte vanilu i infuzirajte 30 minuta. Dodajte želatin u infuziranu kremu i prelijte preko mešavine maskarponea pa burr-miksujte. Pomešajte sa poslednjim delom pavlake, pa ponovo burr-miksujte. Procedite i ostavite preko noći.
PROČITAJTE Pripremite espresso kolač sa čokoladom, baš kao pastry chef i čokolater Jan Proot
DEKORACIJA
KOMPLETIRANJE
Prerežite choux. Jednu polovinu napunite kremom od malina, a drugu kompotom od jagoda.
Spojite polovine choux-a sa malo krema od maskarponea.
Zatim pažljivo i ravnomerno nanesite krem od maskarponea po obodu choux-u.
Dekorišite svežim jagodama.
Restoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošKada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj još