Salt Bae
06.05.2023 Chef

Salt Bae gostima prodaje ostatke vina s drugih stolova u restoranu?!

Još jedan loš period za tursku gastronomsku senzaciju. Nusret Gokče, poznatiji pod umetničkim imenom Salt Bae je ponovo na udaru zaposlenih.

Prodaju se i uzorci vina koje mu distributeri šalju besplatno

Tek što se stišala bura kada su ga bivše zaposlene optužile za mizoginiju, diskriminaciju i za zadržavanje napojnice i toksčnu radno atmosferu. Bivši barmen njegovog restorana u Londonu izjavio je da sve “spolja izgleda kao zlato, ali iznutra je sranje”, objašnjavajući da osoblje nikada nije znalo hoće li do kraja smene dobiti otkaz ili ne.
Sada su zaposleni otkrili informaciju koja, ako je istinita, zaista predstavlja samo dno ugositeljskog biznisa. Nekoliko bivših konobara u Gokčeovom restoranu Nusr-et tvrde da njihov bivši šef gostima preprodaje ostatke vina koje prethodni gosti nisu popili. Dodaju i da prodaje uzorke vina koje mu distributeri šalju besplatno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Sve je na prodaju

U novom skandalu Nusr-etovi konobari tvrde da se vina koji gosti naruče ne popiju do kraja, samo nastave prodavati na čaše, dok se besplatni uzorci koje distributeri šalju na probu retko probaju, jer ih Salt Bae radije prodaje. Ono što se isproba, opet se prodaje na čaše. Od ostalih metoda rezanja troškova koje primenjuje Salt Bae, među popularnijima su uniforme od jeftine sintetike u kojima se kuhari dave u znoju, finansijske kazne za svaku grešku zaposlenika i otpuštanja bez otpremnine i otkaznog roka.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK I INSTAGRAM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije