
Pizza fest Srbija 2023. okupiće takmičare iz zemalja širom Evrope
Pizza Fest Srbija 2023 dolazi u Srbiji zahvaljujući Danijelu Zlatkoviću i Danijeli Pantić Vlahović. Pizza Fest Srbija 2023. će se održati u Beogr...
pročitaj jošMirisna, hranljiva i nežno začinjena. ovo je najkraći mogući opis za vijetnamsku supu koja je nastala pod uticajem francuskih kolonizatora i kineskih suseda
Pisani recepti za ovu dalekoistočnu deliciju pojavili su se krajem 19. veka u Vijetnamu, dok je on još bio francuska kolonija. Neki su mišljenja kako je pho nastao kao varijacija francuskog variva od govedine i povrća (pot-au-feu), drugi pak smatraju da je recept preuzet od Kineza sa severa Vijetnama koji su pripremali govedinu sa rezancima čiji se naziv izgovara „fuh”.
Vijetnamski kuvar i gastronom Aleks Tran kaže kako bi obe priče mogle biti tačne, odnosno da istina leži u njihovoj kombinaciji. Iako se u originalnoj verziji Pho supa priprema od goveđeg mesa, s godinama su se pojavile kreacije i sa drugim vrstama mesa, te vam ovom prilikom donosimo recept za Pho supu s piletinom.
PILEĆA PHO SUPA
Vreme pripreme: 30 minuta
Vreme kuvanja: 90 minuta
SASTOJCI: (za 4-6 osoba)
ZA BUJON:
* 1 srednji crni luk, očišćen i isečen na četvrtine
* parče svežeg đumbira (oko 6 cm), iseckan
* 3 srednje šargarepe, oljuštene
* 3 čena belog luka, grubo naseckana
* 6-8 suvih šitake pečuraka
* 3 stabljike limunske trave, blago „razbijene“ kako bi pustile aromu
* 2-3 zvezdasta anisa
* 1 štapić cimeta
* šaka svežeg bosiljka
* 1 kašika crnog bibera u zrnu
* 1 kašika semena komorača
* 1 kašika semena korijandera
* 2 l povrtnog ili pilećeg bujona
* 2 kašike soja sosa
* 50 ml TABASCO® sriracha sosa
ZA PUNJENJE:
* šaka mladog graška
* 400 g barenih pilećih grudi, isečenih na trake
* ¼ kineskog kupusa, tanko isečenog
* 400 g pirinčanih nudli
* 200 g klica pasulja
* 3-4 mlada crna luka, sitno iseckana
* šaka svežeg korijandera, sitno iseckanog
* šaka sveže nane, sitno iseckane
ZA SERVIRANJE:
* 1 limeta isečena na četvrtine
* 50 ml TABASCO® Sriracha sosa
PRIPREMA:
Zagrejati veliki tiganj na srednjoj temperaturi i u njega najpre dodati komorač, korijander i zvezdasti anis, kako bi pustili arome. Dodati ostale sastojke za bujon i kuvati na laganoj vatri jedan sat.
Kroz tanak muslin ili retku cediljku propustiti bujon u drugi tiganj. Ostaviti po strani pečurke i šargarepe, nakon što se prohlade, iseckati ih, te vratiti u tiganj. Skuvati nudle prema uputstvu sa pakovanja.
Za serviranje u tanjir staviti nudle, preko njih nekoliko kašika punjenja i preliti vrelim bujonom. Sačekati malo da se sveže bilje opusti, pa odozgo poprskati sokom od limete i sa malo TABASCO® sriracha sosa.
SAVET +
Kao što smo rekli, supa pho može da sadrži bilo koje meso, ali i bilo koje povrće koje imate pri ruci, poput cvetova brokolija, špargli, pečuraka, bok čoja i drugog zeleniša.
Pizza Fest Srbija 2023 dolazi u Srbiji zahvaljujući Danijelu Zlatkoviću i Danijeli Pantić Vlahović. Pizza Fest Srbija 2023. će se održati u Beogr...
pročitaj jošDanijela Tešić je prošle godine dotakla zvezdano nebo kada je dobila prvu Michelinovu zvezdicu za sommeliera u istoriji dubaija. Ova talentovana Be...
pročitaj jošSlavni chef David Chang je na svom podkastu izjavio da je burger zadnja stvar koju bismo trebali stavljati na roštilj. "Roštilj pretvara sočan bur...
pročitaj još