
Tabasco recepti sa roštilja: Ukus koji pali, ali prija
Kada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj jošUpoznajte preko 20 srpskih izlagača, uz degustaciju i edukativno-muzički program na Sava Promenadi ispred Galerije.
Domaće voće i proizvode od jagodastih plodova predstaviće više od 20 srpskih proizvođača, a ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović svečano će otvoriti festival.
Srbija je poznata po jagodastom voću. Smrznuta malina je vodeći izvozni proizvod srpske prehrambene industrije, a na sve većim površinama gaji se jagodasto voće poput borovnica, jagoda ili kupina. Osnovna misija festivala je promocija srpskog jagodastog voća i povezivanje proizvođača, prerađivača i kupaca na domaćem i stranom tržištu i dalji razvoj sektora po kome je Srbija poznata širom sveta.
U okviru popodnevnog programa posetioci će na Sava Promenadi moći da isprate panel posvećen održivoj poljoprivredi, na kome će učestvovati predstavnici Privredne komore Srbije, Serbia Organica, ambasade Kraljevine Holandije i Dunav osiguranja. Organizatori su pripremili nagradne igre, degustacije i obrazovne radionice. Za kraj večeri posetioci će moći da uživaju u popularnim numerama grupe “Frajle”, čiji nastup počinje u 20.30.
Sava Promenada će u subotu biti pretvorena u idealnu lokaciju za uživanje u spoju voća, edukacije i muzike, ali i u svemu što pruža opuštajući pogled na reku. Ulaz na manifestaciju je slobodan, a radno vreme festivala je od 9 do 22 časa.
Kada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj jošU svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i st...
pročitaj jošIzvorna Cezar salata je zamišljena kao finger food tako što bi se celi listovi zelene salate rolali i umakali u dresing, a zatim jeli. To je bar bi...
pročitaj još