
Bodega Beograd donosi autentični havajski poke
Bodega Beograd predstavlja nov, individualni koncept restorana. Bodega redefiniše klasičnu “prodavnicu u kraju” sa uglova ulica Njujorka i ostalih ...
pročitaj jošAvokado se retko koristio u ishrani na ovim prostorima sve dok nije stasala nova generacija milenijalaca. Oni, zatim hipsteri i influenseri su krivi da je tost sa avokadom postao neizostavni doručak. Ovo (ipak) voće bogatog ukusa, glatke teksture i kremoznosti poput maslaca se vrlo lako kombinuje sa drugim namirnicama i priprema na razne načine
Ako bismo upitali biznis savetnika u koje deonice da uložimo, nakon klasičnog odgovora tipa: državne obveznice, mala zarada, ali još manji rizik, kupovina zlata svakako, a ako biste da rizikujete, onda su vaš izbor bitkoini. No, ako bi hteli nešto egzotično tu je – avokado. Verovali ili ne, avokado je novo zlato i poslednjih godina deonice proizvođača avokada su narasle za oko šezdesetak procenata I dalje će da rastu. Glavni krivci su milenijalci, hipsteri i influenseri. Kako bi mladi rekli instagram gori od fotografija omiljenog hipsterskog doručka – tosta sa avokadom, a još kad se doda činjenica da su ga otkrili Kinezi i poludeli za njim, onda je jasno zašto vrednost deonica skače.
Ova namirnica čiji koreni sežu do Južne i Centralne Amerike, već se odomaćila i kod nas. Bogatog ukusa, glatke teksture i kremoznosti poput maslaca, obično se poslužuje i tretira kao povrće, no avokado je voće, a stručnjaci ga smatraju nutritivno najbogatijim. Lako se kombinuje i priprema se na razne načine. Da li u smutiju sa drugim voćem i povrćem, narezan na kriške u sendviču, kao namaz, a recept za gvakamoli znaju već i ptice na grani. Zbog svega gore navedenog, donosimo vam ideje kako da ovo supervoće iskoristite u svojim menijima.
NA BRUSKETIMA
Isecite na veoma male komade 1 avokado i začinite ga sokom od 1 limuna, solju i biberom. Oljuštite 1 kivi i isecite ga na tanke kriške. Tostirajte u tiganju 2 parčeta domaćeg hleba podeljena napola sa malo maslinovog ulja i soli, po 2 minuta sa svake strane. Na svako parče hleba stavite jedno pršute, po koju krišku kivija i kašičicu sitno iseckanog avokada i poslužite.
SALATA
Oljuštite 2 zrela, ali čvrsta avokada i isecite ih na tanke kriške; iscedite 1 limun i poprskajte kriške avokada sokom. Iseckajte ugrubo 8 oraha i podelite napola 8 svežih borovnica. Kriške avokada poslužite sa orasima i borovnicama, a po želji upotpunite laticama ljubičice.
FRAPE
Umutite u blenderu meso zrelog avokada sa 250 ml mleka, 100 ml soka od jabuke, 1 zelenom jabukom, oljuštenom i isečenom na komadiće i 5-6 listova bosiljka.
Beppino Occelli mlekara je nastala 1976. godine sa ciljem da uspostavi plodonosnu vezu čoveka i prirode, između sireva Beppino Occeli, regije Langh...
pročitaj jošIz godine u godinu, Srbija otkriva sve veći broj svojih autentičnosti zainteresovanim posetiocima, turistima, putnicima i zaljubljenicima u hranu i...
pročitaj jošMoka mus je boja za 2025. godinu i savršeno spaja smeđe tonove kafe i čokolade. Međutim, kada bi je pretočili u jestivi oblik, to bi svakako bila n...
pročitaj još