Desert koji osvaja – čokoladni tart sa malinama
Pastry chef Luciano García je jako rano otkrio duboku ljubav prema svom pozivu, odrastajući u porodici pekara. Inspiraciju crpi iz putovanja, kao i...
pročitaj jošChocolate Academy Center™ Belgrade bio je domaćin događaja predstavljanja nove ikone Callebaut-a: M_lk čokolade koja je bez mleka, laktoze, orašastih plodova, alergena, 100% biljnog porekla i veganska – bez ikakvih tragova mlečnih proizvoda.
M_lk čokolada bez mleka donosi istinski ukus mlečne čokolade, približan renomiranoj Callebaut najfinijoj belgijskoj čokoladi, a napravljena je od biljke ŠUFE (CHUFA), biljne alternative mleku sa jedinstvenim ukusom (neutralnije u poređenju sa mlekom od badema, pirinča, sojinog mleka, ovsenog mleka ili drugih alternativa).
Biljana Ljubojević, marketing menadžer za jugoistočnu Evropu, rekla je:
„Drago mi je što je Callebaut prepoznao rastuću potražnju za biljnom hranom i napravio vegansku, biljnu čokoladu bez mleka. Ovo će pomoći ambicioznim šefovima iz regiona da na novi način kreiraju tradicionalne recepte za kolače i uvrste čokoladne poslastice bez mleka, kao i veganske i biljne, kao deo svoje ponude. Stručnjacima iz kompanije Callebaut i timovima za istraživanje i razvoj bilo je potrebno 3 godine da ožive ovu jedinstvenu inovaciju, nakon lansiranja Ruby čokolade i prelaska na kakao iz održivog uzgoja u svim našim čokoladama.”
Nakon što je predstavio svoje neverovatne čokoladne dezerte, Rémy Delette, glavni šef Chocolate Academy Center™ Belgrade, objasnio je šta ova inovacija znači za budućnost sveta kolača i čokolade:
„Ranije smo morali sami da smišljamo kako da zamenimo mlečne proizvode, jaja, želatin i slično, alternativama na biljnoj bazi. Ova inovacija u potpunosti redefiniše komercijalnu upotrebu čokolade u veganskoj kuhinji. Callebaut NXT pruža zanatlijama i šefovima rešenje za rastuću potražnju za biljnom hranom. To je čokolada bez mlečnih proizvoda i veganska čokolada koja ima ukus i performanse Callebaut čokolade, sa istim nivoom uživanja… i koja pruža lakoću upotrebe kakvu biste očekivali od Callebaut-a“.
Callebaut NXT čokolade imaju Cocoa Horizons sertifikat: sve farme na kojima se uzgajaju kakao zrna za NXT čokolade učestvuju u programu Cocoa Horizons, koji se fokusira na poboljšanje života farmera, održivog uzgoja kakaoa i eliminisanje dečjeg rada iz lanca snabdevanja, sa ciljem da oblikuju održivu budućnost kakaoa i čokolade.
Barry Callebaut South East Europe d.o.o.,
Adresa: Karađorđeva 2-4, 11000 Beograd
Telefon: +381 11 35328 03
Web: barry-callebaut.com
Instagram @chocolateacademybelgrade
https://www.chocolate-academy.com/en/learning/locations/serbia-belgrade
HoReCa 2025 anketa koju tradicionalno sprovodi B2B magazin Cafe Bar & Restoran predstavlja ključni alata za sagledavanje situacije i zbivanja n...
pročitaj jošKikkoman vam donosi tri sjajna recepta s kineskim kupusom! Isprobajte hrskavu Pak Choi salatu, aromatične miso rezance sa povrćem u sosu od kikirik...
pročitaj jošXavier Thuret je rođen na porodičnoj farmi blizu grada Mo, nedaleko od Pariza, gde je od malih nogu pomagao roditeljima u proizvodnji sira. Radeći ...
pročitaj još