Čudesni svet Barry Callebaut čokolade u Chocolate Academy u Beogradu
Predstavljamo vam najveći regionalni centar za edukaciju i usavršavanje u oblasti poslastičarstva i čokoladnih inovacija
Beograd je postao član velike porodice Barry Callebaut akademija
U srpskoj prestonici je nedavno otvorena Chocolate Academy Belgrade, 25-ta čokoladna akademija u svetu, posle Atine, Dubaija, Milana, Čikaga… i predstavljaće regionalni centar za edukaciju i usavršavanje u oblasti poslastičarstva i čokoladnih inovacija. Chocolate Academy je servisni brend grupacije Barry Callebaut, sa svrhom da podrži zanatski sektor u izradi poslastica, ali i ohrabri i motiviše profesionalne šefove da postanu najbolji u onome što rade, kako bi podigli svoje znanje, umeće i poslovanje na viši nivo. Ideja je podržati profesionalce u svim tehničkim pitanjima vezanim za čokoladu, pružiti im pristup najnovijim inovacijama, tehnikama, alatima i trendovima i pomoći im da dodatno ovladaju umećem rukovanja čokoladom.
Misija Chocolate Academy Belgrade je da pruži teorijsko i praktično znanje kroz kurseve, obuke i praktične priručnike od strane naših renomiranih eksperata i savetnika.
Dobrodošli su svi željni znanja, usavršavanja i inovacija
Ciljna grupa koju učekuju da ugoste u Chocolate Academy Belgrade su mali i veliki proizvođači poslastica, distributeri, klijenti, kupci, zanatlije, profesionalci i polu-profesionalci.
Svi željni znanja, usavršavanja, inovacija i ideja, dobrodošli su da zajedno sa najboljim šefovima iz celog sveta iz različitih oblasti poslastičarstva podignu svoje umeće i znanje o čokoladi i radu s istom, na viši nivo!
Sektori kojima se obraća Chocolate Academy Belgrade su:
– Pekarstvo
– Sladoledarstvo
– Poslastičarstvo
– HoReCa
– Čokolateri
Aktivnosti koje su planirane u okviru Chocolate Academy Belgrade kroz obuke i radionice su: tehnička podrška, demonstracije-praktični radovi, kursevi sa lokalnim šefom ili gostujućim šefovima sa internacionalnim priznanjima i iskustvom, obuke za klijente, kao open days-dani otvorenih vrata, kada će svi zainteresovani, ukoliko epidemiološka situacija dozvoli, moći da se bolje upoznaju sa misijom i idejama koje su planirane da se realizuju u Beograd i zavire u svet prve čokoladne akademije u regionu. Krajem marta CA Belgrade počela je sa kursevima – obukama, a polaznici će imati prilike da se svakoga meseca usavršavaju sa najboljim šefovima iz celog sveta iz različitih oblasti poslastičarstva od sveobuhvatnog rada sa čokoladom, kolačima, hotelskim dezertima do pravljenja pralina i najrazličitijih kreacija od čokolade.
Regionalni centar za edukaciju i usavršavanje u oblasti poslastičarstva i čokolaterstva u okviru vam na dohvat ruke dovodi sam vrh iz sveta poslastičarstva. Chocolate Academy Belgrade u okviru grupacije Barry Callebaut će svakog meseca održavati edukacije iz različitih oblasti. Više ne morate da putujete da biste učili od najboljih na svetu. Zahvaljujući čokoladnoj akademiji u Beogradu pruža Vam se prilika da se edukujete u regionalnom centru gde će se svaki mesec smenjivati čuveni predavači, majstori svog zanata. Rémy Delette (Head Chef CA Belgrade) i specijalni gost Romain Renard (Head Chef CA Dubai), predstavili su u martu prvi u nizu kurs Chocolate Discovery, intenzivnu obuku namenjenu profesionalcima i polu-profesionalcima željnim usavršavanja, inovacija i ideja, koji žele da podignu svoje umeće i znanje o čokoladi, i radu s istom, na viši nivo!
Otkrijte tajne čokolade
Chocolate Discovery kurs predstavlja putovanje od osnova do najdubljih tajni belgijskog, švajcarskog, francuskog i engleskog nasleđa čokolade, do najnovijih tehnika, aplikacija, kao i recepata i noviteta iz sveta čokolade.
Nudi sva osnovna znanja o čokoladi od prekristalizacije i temperiranja, preko moldinga, sprejinga, paninga do balansiranja, kao i najsitnijih detalja, novosti i trendova iz oblasti alata, tehnika i beskonačnih mogućnosti u radu s čokoladom. Ovaj kurs imaćete prilike da pohađate nekoliko puta godišnje u Chocolate Academy Belgrade.
Šef Rémy Delette je zanat i tajne poslastičarstva učio u Liceju Aleksandra Duma u Strazburu, nakon čega je radio u hotelu Le Royal u Luksemburgu gde je završio školovanje za poslastičara. Nekoliko godina kasnije, nastavljajući svoje usavršavanje, počeo da radi na ostrvu Reunion i na Bora Bori, a zatim i u Džedi (Saudijska Arabija) nekoliko godina, kao šef poslastičara u hotelu Asila.
Gostujući Šef Romain Renard je karijeru započeo u Parizu, a od tada je radio u SAD, Aziji i na Bliskom istoku. Izuzetno fokusiran i posvećen obrazovanju, trenirao je mnoge poslastičare na raznim međunarodnim takmičenjima kao što su Asian Pastry Cup i La Coupe Du Monde De Pâtisserie. Od juna 2019. godine radi kao međunarodni tehnički savetnik Barry Callebaut-a za region Bliskog istoka, i kao Head Chef Chocolate Academy Dubai.
April je bio rezervisan za poseban kurs Svet deserata za restorane i hotele, najfinijih kolača i pralina, nagrađivanog Cacao Barry ambasadora Spyrosa Pediaditakisa (Najbolji poslastičar sa FNL nagradama, nagrada za poslastičara godine 2020 od strane Gault&Millau Hellas).
Kurs je namenjen profesionalcima koji žele da unaprede svoje znanje i tehnike i uče od najboljih. Šef Spyros voli napredak i uvek želi da eksperimentiše sa novim ukusima i kombinacijama tekstura i stvara deserte koji ne postoje, deserte koji inspirišu i iznenađuju. Novi sastojci, inovativne tehnike, autentične ideje, kreativni novi recepti, ukusi i teksture samo su deo onoga što Spyros Pediaditakis deli sa profesionalcima koji pohađaju njegove obuke.
Na jesen nas očekuje čuveni Christophe Morel iz Montreala koji će održati trodnevni master class Chocolate Bonbon Snack na kom će kreirati čokoladne praline i kreacije sa različitim ukusima i teksturama koje su očaravajuće, kako za nepca, tako i za oči..
Ovaj nagrađivani i renomirani šef, čuven po izradi skulptura od čokolade, predstaviće sve što ste ikada želeli da znate o poslastičarskim delicijama (praline, nugat, karamele, marshmallows i voćni žele). Ovaj kurs takođe uključuje osnove modeliranja čokolade.
Više ne morate da putujete da biste učili od najboljih na svetu!