Kikkoman recept: Holandske palačinke sa Ponzu sosom, idealne za doručak ili brunch
Izuzetno jednostavni sastojci daju raskošnu, pufnastu palačinku iz rerne. Uz Kikkoman recept za holandske palačinke imaćete raskošan obrok. Ova vrs...
pročitaj jošTako jednostavne, a tako zabavne. I nema ko ih ne voli. Slane, slatke, sa nadevom, sa malo šećera i cimeta, ili čak i prazne – palačinke su zakon!
Evo ideje, kako bi bile još zabavnije. Isprobajte zebrasti print i videćete da će reakcija gostiju biti fenomenalna. Sve što je potrebno da odvojite jedan deo uobičajene smese za palačinke i dodati joj toliko kakaa ili instant kafe da poprimi braon boju.
Kad ste tamnu smesu dobro umutili prebacite je u čistu bočicu (recimo od kečapa, ili nekog sosa) sa otvorom kroz koji ćete moći lako istisnuti šare. Postupak je jednostavan, kada sipate u tiganj i nakon što se malo stisne, nacrtajte tamnijom smesom krugove i ispecite do kraja.
SASTOJCI:
* 3 jaja
* 350 ml mlijeka
* 300 g brašna
* 200 ml kisele vode
* 15 g kakaa
malo soli
ulje za prženje
PRIPREMA:
Umutite jaja i so, pa dodajte mleka, vode, brašna, mešajući dok ne dobijete odgovarajuću gustoću. Petinu smese odvojite i pomešajte sa kakaom, pa prebacite u bočicu.
Ulijte palačinku u tiganj i kad se malo stisne braon smesom nacrtajte krugove. Kad je pečena okrenite je na drugu stranu i pecite oko pola minute.
Poslužite sa čokoladnim namazom, ali ćete možda najbolji efekat dobiti sa crveno jarkim pekmezom od višnje.
Pored već dobro poznatih lokacija prestižnog lanca Korpa Deli Marketi, na adresi Bulevar vojvode Bojovića 14 u Beogradu i Veselina Masleše 2 u Novo...
pročitaj jošSutlijaš, mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, ne mora da bude pripreman samo na tradicionalan način. Kikkoman recept za čokoladni sutlijaš d...
pročitaj jošKako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj još