
Akcija ML International: Palačinke 2+1 GRATIS
Uz kupovinu 2 paketa palačinaka, koje možete pripremiti za samo 2 minuta, 3 paket dobijate potpuno GRATIS! Akcija ML International - Palačinke 2+1...
pročitaj jošTako jednostavne, a tako zabavne. I nema ko ih ne voli. Slane, slatke, sa nadevom, sa malo šećera i cimeta, ili čak i prazne – palačinke su zakon!
Evo ideje, kako bi bile još zabavnije. Isprobajte zebrasti print i videćete da će reakcija gostiju biti fenomenalna. Sve što je potrebno da odvojite jedan deo uobičajene smese za palačinke i dodati joj toliko kakaa ili instant kafe da poprimi braon boju.
Kad ste tamnu smesu dobro umutili prebacite je u čistu bočicu (recimo od kečapa, ili nekog sosa) sa otvorom kroz koji ćete moći lako istisnuti šare. Postupak je jednostavan, kada sipate u tiganj i nakon što se malo stisne, nacrtajte tamnijom smesom krugove i ispecite do kraja.
SASTOJCI:
* 3 jaja
* 350 ml mlijeka
* 300 g brašna
* 200 ml kisele vode
* 15 g kakaa
malo soli
ulje za prženje
PRIPREMA:
Umutite jaja i so, pa dodajte mleka, vode, brašna, mešajući dok ne dobijete odgovarajuću gustoću. Petinu smese odvojite i pomešajte sa kakaom, pa prebacite u bočicu.
Ulijte palačinku u tiganj i kad se malo stisne braon smesom nacrtajte krugove. Kad je pečena okrenite je na drugu stranu i pecite oko pola minute.
Poslužite sa čokoladnim namazom, ali ćete možda najbolji efekat dobiti sa crveno jarkim pekmezom od višnje.
Kompanija Vandemoortele više od 100 godina spada u vodeće u Evropi za proizvodnju prehrambenih proizvoda – smrznutih pekarskih proizvoda, čokoladne...
pročitaj jošPopularna stranica za gastronomiju, TasteAtlas je objavila tradicionalnu godišnju listu najboljih kuhinja i jela sveta. Lista je, kako navode na st...
pročitaj jošKristijan Marenić, Chef De Cuisine hotela Garden Hill u Zagrebu, nas upoznaje sa kulinarskom tehnikom pravljenja emulzije putera i vode, koja će sv...
pročitaj još