
Gen Z pije drugačije: Šta to znači za barove i restorane?
Dugo je važilo uverenje da će Gen Z, generacija rođenih od kraja 90-ih do ranih 2010-ih, u velikoj meri izbegavati klasičan alkohol. Fokus trendova...
pročitaj jošNa beogradskoj Sava promenadi juče je završen peti po redu „Good Food & Wine Festival“. Posetioci su mogli da probaju hranu i pića više od 100 izlagača iz Srbije i regiona i na jednom mestu osete turistički potencijal naše zemlje.
Ovakvi festivali prilika su i da se Srbija, kao i njeni delovi, brendiraju kao destinacija, istakla je otvarajući festival Danijela Vićentijević, samostalni savetnik u Ministarstvu turizma i omladine, pod čijim pokroviteljstvom se ova manifestacija održava.
“Sve više turista je zainteresovano da upozna autentičnost, tradiciju i gastronomsku kulturu koju mi na najbolji način ovim putem predstavljamo. Beograd postaje najprestižnija siti brejk destinacija u regionu i šire, i to možemo proširiti i na druga mesta po Srbiji. O tome ćemo ovde razmeniti ideje”, navela je Vićentijević.
Uz probu lokanih specijaliteta i vina, posetioci su uživali i u kulturno umetničkom programu. Goste je zabavljao KUD „Krsmanac“ i KUD „Kolan“, mlada operska pevačica Ivana Barišić, Vanja Cenić i DJ Luiđi…
Priznanja novinarskog žirija su dobili najistaknutiji proizvođači u 12 kategorija, dok su srećni posetioci dobili veliki broj nagrada na tomboli.
Umami je dugo prisutan u tradicionalnim kuhinjama dalekog istoka, ali tek u 20. veku je dobio svoje ime i naučnu potvrdu, da bi danas bio jedan od ...
pročitaj jošKako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj još