Održan peti Good Food & Wine Festival
03.07.2023 Food

Održan peti Good Food & Wine Festival

Na beogradskoj Sava promenadi juče je završen peti po redu „Good Food & Wine Festival“. Posetioci su mogli da probaju hranu i pića više od 100 izlagača iz Srbije i regiona i na jednom mestu osete turistički potencijal naše zemlje.

Good Food & Wine Festival: Održao se peti po redu festival

Ovakvi festivali prilika su i da se Srbija, kao i njeni delovi, brendiraju kao destinacija, istakla je otvarajući festival Danijela Vićentijević, samostalni savetnik u Ministarstvu turizma i omladine, pod čijim pokroviteljstvom se ova manifestacija održava.

Održan peti Good Food & Wine Festival

“Sve više turista je zainteresovano da upozna autentičnost, tradiciju i gastronomsku kulturu koju mi na najbolji način ovim putem predstavljamo. Beograd postaje najprestižnija siti brejk destinacija u regionu i šire, i to možemo proširiti i na druga mesta po Srbiji. O tome ćemo ovde razmeniti ideje”, navela je Vićentijević.

Good Food & Wine Festival: Sadržaji

Uz probu lokanih specijaliteta i vina, posetioci su uživali i u kulturno umetničkom programu. Goste je zabavljao KUD „Krsmanac“ i KUD „Kolan“, mlada operska pevačica Ivana Barišić, Vanja Cenić i DJ Luiđi…

Održan peti Good Food & Wine Festival

Priznanja novinarskog žirija su dobili najistaknutiji proizvođači u 12 kategorija, dok su srećni posetioci dobili veliki broj nagrada na tomboli.

Good Food & Wine Festival:

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: GF&W FESTIVAL

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije