
Nazdravite inovacijama: Posetite vrhunski sajam industrije pića u Nirnbergu!
Sajam BrauBeviale jedan je od najvećih svetskih sajmova specijalizovanih za industriju piva, vina, alkoholnih i ostalih pića, sa snažnim fokusom na...
pročitaj jošNa beogradskoj Sava promenadi juče je završen peti po redu „Good Food & Wine Festival“. Posetioci su mogli da probaju hranu i pića više od 100 izlagača iz Srbije i regiona i na jednom mestu osete turistički potencijal naše zemlje.
Ovakvi festivali prilika su i da se Srbija, kao i njeni delovi, brendiraju kao destinacija, istakla je otvarajući festival Danijela Vićentijević, samostalni savetnik u Ministarstvu turizma i omladine, pod čijim pokroviteljstvom se ova manifestacija održava.
“Sve više turista je zainteresovano da upozna autentičnost, tradiciju i gastronomsku kulturu koju mi na najbolji način ovim putem predstavljamo. Beograd postaje najprestižnija siti brejk destinacija u regionu i šire, i to možemo proširiti i na druga mesta po Srbiji. O tome ćemo ovde razmeniti ideje”, navela je Vićentijević.
Uz probu lokanih specijaliteta i vina, posetioci su uživali i u kulturno umetničkom programu. Goste je zabavljao KUD „Krsmanac“ i KUD „Kolan“, mlada operska pevačica Ivana Barišić, Vanja Cenić i DJ Luiđi…
Priznanja novinarskog žirija su dobili najistaknutiji proizvođači u 12 kategorija, dok su srećni posetioci dobili veliki broj nagrada na tomboli.
Ciao paradajz pelat je pasterizovani proizvod dobijen od zdravih i zrelih plodova celog oljuštenog paradajza, prerađenog u kratkom roku kako bi se ...
pročitaj jošXavier Thuret je rođen na porodičnoj farmi blizu grada Mo, nedaleko od Pariza, gde je od malih nogu pomagao roditeljima u proizvodnji sira. Radeći ...
pročitaj jošKristijan Marenić, Chef De Cuisine hotela Garden Hill u Zagrebu, nas upoznaje sa kulinarskom tehnikom pravljenja emulzije putera i vode, koja će sv...
pročitaj još