
Parmezan se najviše falsifikuje! Original će od sada biti čipovan
U borbi protiv falsifikatora, italijanski koncern proizvođača sira Parmigiana Reggiana su u velike kolutove počeli stavljati jestive mikročipove sa...
pročitaj jošSASTOJCI:
* 500 g pilećeg filea
* 2 šolje od 2,5dl prezli
* 1 šolja rendanog parmezana
* 3 jajeta
* 1 pakovanje baby mocarele
* malo ulja za prženje
* so
Za sos:
* 2 konzerve seckanog paradajza
* 1 glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* 1 kašika šećera
* 1 kašičica sušenog bosiljka
Za posluživanje:
* 400g obarenih špageta
* Dijamant pesto preliv
PRIPREMA:
1. File presecite tako da dobijete 4 tanke šnicle. Jaja ulupajte viljuškom, a prezle u posebnoj činiji pomešajte sa parmezanom, meso posolite. Uvaljajte meso u jaja, zatim u prezle, pa ponovite postupak kako biste dobili hrskaviji omotač. Pecite meso u dobro zagrejnom ulju na srednjoj vatri dok korica ne porumeni sa obe strane. Izvadite ga na papir da se ocedi.
2. U šerpici sitno seckan crni luk prodinstajte na malo ulja, pa mu dodajte ispasiran beli luk, paradajz iz konzerve, bosiljak, šećer i začinite po ukusu. Krčkajte dok se sos ne ukuva.
3. U vatrostalnu posudu poređajte ispohovano belo meso, preko svakog prelijte sos od paradajza, a preko njega poređajte kolutove mocarele. Zapecite u rerni zagrejanoj na 180°C samo dok se sir ne istopi.
4. Špagete skuvajte pa ih pomešajte sa Dijamant pesto prelivom i poslužite uz zapečenu piletinu sa parmezanom.
Na HoReCa sajmu predstavili smo Meiko – sinonim za vrhunsku tehnologiju pranja i higijene u ugostiteljstvu. Kao globalni lider u ovoj oblasti, Meik...
pročitaj jošKoliko puta ste odlučili da popijete više vode, ali vas je brzo obeshrabrila njena „dosadna“ nota? Iako svi znamo koliko je važno ostati hidriran, ...
pročitaj jošAkvafor voda je premium rešenje za ugostitelje koji žele da gostima ponude vrhunski kvalitet. Bezbedna, sveža i uvek dostupna, idealna je za restor...
pročitaj još