Filip Meter, Spices of The World: Glavnu reč i dalje vodi Kikkoman!
Tradicionalna HoReCa 2025 anketa B2B magazina Cafe Bar & Restoran potražili smo odgovore od naših poslovnih partnera, vlasnika, rukovodilaca i ...
pročitaj još285 posebnih aroma u sosu od soje će vaš jelima dati bogat ukus, pa i čuveni umami doživljaj
Sos od soje je jedan od najstarijih sastojaka koji u sebi sadrži takozvani peti ukus – umami, o kojem se toliko priča. Kikkoman sos od soje dobijen prirodnim vrenjem sadrži više od 285 posebnih aroma i elemenata aroma i kao takav je vrlo lak za upotrebu, prilagodljiv svim jelima i jednostavan za čuvanje.
PROČITAJTE JOŠ Kulinarske tehnike! Frittata na 4 načina
Bogat ukus i nežna boja ćilibara se besprekorno sjedinjuju sa drugim sastojcima bez maskiranja ili nadjačavanja ukusa. Može se koristiti umesto soli, kako bi se umanjio nivo prisutnog natrijuma u vašim jelima, a ujedno obogaćuje ukus umamijem.
SASTOJCI:
Za testo:
150 g hladnog putera
225 g pšeničnog brašna
1 jaje
½ kašičice soli
½ kašičice praška za pecivo
Za nadev:
Oko 15-ak malih šargarepa (440 g)
50 ml vode
½ kašičice meda
3 kašike Kikkoman prirodno fermentisanog sosa od soje
1 kašičica putera
2 jaja
1 puna kašika pavlake (20% masnoće)
so, biber
Za servis:
30 g sira sa plesnima po izboru
30 g oraha
PRIPREMA:
Za testo:
Iseći puter na manje kockice, dodati ostatak sastojaka i umesiti testo. Uviti testo u prijanjajuću foliju i staviti u frižider na 1 sat.
Za nadev:
U međuvremenu, dobro oprati šargarepe, iseći ih po dužini na pola, poređati u tiganj, dodati 50 ml vode i polako dinstati nekoliko minuta. Dodati Kikkoman sos od soje i med, pa nastaviti dinstanje. Kada je sva tečnost isparila i šargarepe postale mekše, dodati puter, kratko ih propržiti i ostaviti po strani da se hlade.
Izrada tarta:
Razvući ohlađeno testo i staviti ga u kalup za tart prečnika 24 cm i izbockati ga viljuškom. Staviti u frižider na 10 minuta.
Dok se testo hladi zagrejati rernu na 180 stepeni. Izvaditi testo iz frižidera i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni, oko 10-15 minuta. Nakon pečenja ostaviti testo da se ohladi. U međuvremenu, u odgovarajućoj posudi pomešati 2 jaja i pavlaku. Začiniti solju i biberom. Ponovo dogrejati rernu na 170 stepeni, sipati mešavinu u kalup sa testom, preko poređati šargarepe i peći u rerni 15-20 minuta. Pre serviranja, staviti preko izmrvljen sir sa plesnima i krupno seckane orahe.
PROČITAJTE JOŠ Vegetarijansko i bez glutena! Šef Giovanni Rota priprema flan od bundeve i rikote sa prženim pečurkama
Kikkoman vam donosi tri sjajna recepta s kineskim kupusom! Isprobajte hrskavu Pak Choi salatu, aromatične miso rezance sa povrćem u sosu od kikirik...
pročitaj jošXavier Thuret je rođen na porodičnoj farmi blizu grada Mo, nedaleko od Pariza, gde je od malih nogu pomagao roditeljima u proizvodnji sira. Radeći ...
pročitaj jošHoReCa 2025 anketa koju tradicionalno sprovodi B2B magazin Cafe Bar & Restoran predstavlja ključni alata za sagledavanje situacije i zbivanja n...
pročitaj još