
Gen Z pije drugačije: Šta to znači za barove i restorane?
Dugo je važilo uverenje da će Gen Z, generacija rođenih od kraja 90-ih do ranih 2010-ih, u velikoj meri izbegavati klasičan alkohol. Fokus trendova...
pročitaj jošNa beogradskoj Sava promenadi juče je završen peti po redu „Good Food & Wine Festival“. Posetioci su mogli da probaju hranu i pića više od 100 izlagača iz Srbije i regiona i na jednom mestu osete turistički potencijal naše zemlje.
Ovakvi festivali prilika su i da se Srbija, kao i njeni delovi, brendiraju kao destinacija, istakla je otvarajući festival Danijela Vićentijević, samostalni savetnik u Ministarstvu turizma i omladine, pod čijim pokroviteljstvom se ova manifestacija održava.
“Sve više turista je zainteresovano da upozna autentičnost, tradiciju i gastronomsku kulturu koju mi na najbolji način ovim putem predstavljamo. Beograd postaje najprestižnija siti brejk destinacija u regionu i šire, i to možemo proširiti i na druga mesta po Srbiji. O tome ćemo ovde razmeniti ideje”, navela je Vićentijević.
Uz probu lokanih specijaliteta i vina, posetioci su uživali i u kulturno umetničkom programu. Goste je zabavljao KUD „Krsmanac“ i KUD „Kolan“, mlada operska pevačica Ivana Barišić, Vanja Cenić i DJ Luiđi…
Priznanja novinarskog žirija su dobili najistaknutiji proizvođači u 12 kategorija, dok su srećni posetioci dobili veliki broj nagrada na tomboli.
Kada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj jošU svetu kuvarstva, male promene prave veliku razliku. Začini su jedna od tih malih stvari. Tamo gde tradicionalna jela imaju svoj poznat ritam i st...
pročitaj jošKako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj još